Vilniaus mokytojų namai
EN

ATŠAUKTAS | A. Smilgevičiūtė ir grupė SKYLĖ | Pavasario lygiadienio koncertas


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Kovo 20 d.
19:00 Val.

Atsižvelgdami į Lietuvos Respublikos Vyriausybės priimtą sprendimą uždrausti masinius renginius visoje šalyje iki kovo 27 d., informuojame, kad Pavasario lygiadienio koncertas atšaukiamas.
Bilietus galite grąžinti TIKETA kasose, kuriose pirkote arba internetu.

Jei žiemos nebuvo, gal ir pavasaris neateis? Ateis – sako Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „SKYLĖ“. Žiema šiemet tradicijas pamynė, tačiau „Skylė“ jų laužyti nesirengia ir kovo 20 d. 19 val. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje skelbia Pavasario lygiadienio koncertą ir šios keistos žiemos pabaigą.


Tradicinis „Skylės“ lygiadienis drauge su styginių kvartetu dabar vyksta tik kartą metuose – kviečiant pavasarį.

Pavasario lygiadienis švenčiamas, kai visame pasaulyje, išskyrus užpoliarę, diena susilygina su naktimi, po jo dienos tampa ilgesnės. Tai svarbus ne tik laiko, bet jausenos lūžio taškas. Anksčiau pagal Saulės ritmą gyvenę lietuviai po lygiadienio labai aiškiai pajusdavo savyje džiaugsmingą virsmą. Galima tai nesunkiai paaiškinti: namuose tapdavo šviesiau, žmonės daugiau laiko praleisdavo gryname ore, dirbdami fizinius darbus ir per žiemą prislogusi nuotaika greitai užleisdavo vietą džiaugsmui bei šilčiausio ir gražiausio metų laiko laukimui.
Nors nūdienos ritmas, ypač miestuose, jau seniai visus privertė pamiršti gyvenimą pagal saulę ir šviesą, visuotina jausena dienai tapus ilgesne už naktį išliko. Juk visiems mus puikiai pažįstamas džiaugsmo antplūdis, supratus, kad jau atėjo pavasario lygė ir nuo šiol dienos – tik ilgyn ir smagyn.

Visuotinai jaučiamas džiaugsmas, šviesa bei šiluma ir skamba „Skylės“ Pavasario lygiadienio koncerte. Kiekvienais metais koncerto programa šiek tiek keičiasi, prijungiama naujų arba seniai grotų ir pasiilgtų dainų, bet esmė ir nuotaika lieka ta pati. Tai skaidrūs, kupini pakilios nuotaikos ir vilties koncertai. Šiais metai koncerte skambės ir keletas visiškai naujų dainų iš būsimojo „Skylės“ albumo, sukurto pagal Platelių krašto legendas.

„Skylės“ pavasario lygiadienio koncertai turi išskirtinę aurą. Ją kuria ne tik kruopščiai dėliojama muzika ir tekstai, tačiau ir pasirodymą lydintis specialus apšvietimas bei ypač kokybiškas garsas. Su grupe grojantis styginių kvartetas taip pat jau tapo neatsiejama koncerto dalimi.

Šiemet Pavasario lygiadienio koncertas skambės Šv. Kotrynos bažnyčioje – vienoje gražiausių sostinės koncertinių erdvių. Ji, parinkus specialią šviesą, turi nuostabią galimybę transformuotis ir tapti itin gyva bei žaižaruojančia.

Už „Skylės“ lygiadienio koncerto šviesų dizainą jau daug metų atsakingas šviesų dailininkas Marius Selevičius. Garso kokybę koncerte visada užtikrina vienas profesionaliausių šalies garso režisierių Valdas Karpuška.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: