Vilniaus mokytojų namai
EN

Alina Orlova ft. Valters Puce (Latvija)


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Gegužės 2 d.
19 val.

ATRASK LATVIJĄ: Alina Orlova ir VALTERS PUCĖ 

ALINA ORLOVA (LT) – vokalas, klavišiniai

VALTERS PUCĖ (LV) – violončelė 

Atrask Latviją – koncertų ciklas šv. Kotrynos bažnyčioje, skirtas paminėti Latvijos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, kuriame kviečiame susipažinti su kaimyninės šalies ir mūsų mylimų atlikėjų projektais.

Gegužės 2 d. kviečiame į grupės DAGAMBA violončelisto Valters Pucė ir Alinos Orlovos koncertą šv. Kotrynos bažnyčioje.

Alina Orlova - itin retas svečias Lietuvos scenoje, dažniau ją galima išgirsti kažkur Rytinės Europos platybėse, keliaujančią su savo jau per tiek metų sukaupta solidžia, nesumeluotų, įvertintų ir širdį virpinančių kūrinių programa. Jos muzika jau seniai perlipo Lietuvos sienas - albumai leidžiami Vakarų Europoje ir Skandinavijoje, o koncertai svečiose šalyje sulaukia pilnas sales gerbėjų. Alina Orlova – savito muzikinio stiliaus atlikėja, kurios kūryba neretai apibūdinama kaip alternative folk. A. Orlovą jos muzikos gerbėjai dievina už svajingą, lyrišką, ramią, bet teatrališką atmosferą, o jos vokalo tembro nesumaišysi su niekuo kitu.

Valters Pucė – grupės DAGAMBA violončelistas. Kartu su grupe scenoje kuriantis dinamiškus muzikinius pasirodymus, kuriuose įspūdingai suskamba grojamas tiek Bethovenas, tiek ir „Led Zeppelin“.

Dalyvavęs įvairiuose muzikiniuose projektuose ir grojęs su Gruzijos etnojazz grupe „Shin“, violončelių trio „Melo M“, grupe „Marana“, taip pat dalyvavo projektuose su dirigentais Normund Shne ir Andris Veismanis.

Valters Pucė studijavo Briuselio karališkojoje konservatorijoje, Jazeps Vitols Latvijos muzikos akademijoje, Leipcigo muzikos ir teatro universitete „Felix Mendelssohn Bartholdy“. Dalyvavęs meistriškumo kursuose su Natalia Gutman, Gary Hoffman, Frans Helmerson, Misha Maisky, Maksim Utkin, Bernard Greenhouse, Tilman Vik.

Valters – violončelistų konkursų dalyvis, gaintis pasigirti tapęs laureatu tokiuose konkursuose, kaip Concertino Prague (Čekija), K. Davidova, A.Dombrovska (Latvija), Briuselio Karališkosios akademijos violončelininkų konkursas (Belgija), Terem Crossover International Music Competition (Rusija), International Songwriting Competition (JAV).

„Daug improvizacijos ir daug netikėtumų mums patiems“ – koncertui besiruošiantys atlikėjai neatskleidžia šventinio koncerto programos detalių.

http://www.tiketa.lt/LT/alina_orlova_ft__valters_puce_latvija_14608



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: