Vilniaus mokytojų namai
EN

Moterų bendrystės klubas: „Vis daugiau moterų čia randa sau vietą“

Dar tik antrus metus gyvuojanti socialinė iniciatyva moterų bendrystės klubas „NeVienos“ suburia vis daugiau moterų. Kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį Vilniaus mokytojų namuose vykstantys gyvi atviri susitikimai puikiausias įrodymas, kad moterims bendrystė – labai svarbi.

„Kas kartą, į kiekvieną susitikimą ateina naujų moterų. Labai smagu matyti, kad moterims reikia moteriško palaikymo, supratimo ar tiesiog draugijos. O dar smagiau tai, kad yra begalė moterų, kurios su mumis yra nuo pat klubo gyvavimo pradžios, yra klubo „draugės“ (narės), vadinasi kažką darome tikrai teisingai“, - džiaugiasi klubo įkūrėja Nora Strautnikaitė ir priduria, kad po kiekvieno kasmėnesinio susitikimo sulaukia didelio palaikymo ir pritarimo, kad toks klubas išties joms labai reikalingas.

„NeVienos“ teikia emocinę paramą ir palaikymą vienatvę patiriančioms moterims. O sparčiai augantis prisijungiančiųjų skaičius, neleidžia abejoti tokios iniciatyvcos reikalingumu. Savo veiklą klubas pradėjęs nuo kasmėnesinių gyvų susitikimų, dabar gali pasiūlyti žymiai daugiau veiklos moterims.

„Per ne pilnus du metus tikrai paaugome ir šiek tiek pasikeitėme. Tiek laiko pakako, kad galėtume suprasti skirtingas moteris su skirtingai poreikiais. Vis tenka sulaukti klausimo ar galima tapti mūsų klubo dalimi neišsiskyrus, - šypsosi Nora, tačiau norint prisijungti prie šios iniciatyvos, „skyrybų sąlygos“ tikrai nėra. Toli gražu ne visos klube ieško užuojautos ar ant peties išsiverkti. Dažnu atveju moterys tiesiog nori rasti bendraminčių, o svarbiausia draugiją - įvairioms bendroms veikloms ar užsiėmimams. Tad būtent tai ir pakoregavo iniciatyvos tikslus.

Pirmaisiais gyvavimo metais nuveikėme nemažai: moterys dalyvavo renginyje „kitokia kasdienybė“ kur galėjo pasivažinėti motociklais su baikeriais. Vasarą įvyko pirmasis potyrių savaitgalis, kuriame vyko įvairūs užsiėmimai. Šiais metais jau spėjome surengti klubo vakarėlį „Red lips“, kuriame dalyvavusios moterys turėjo progą pasipuošti, pasidažyti lūpas raudonai ir šokti su gyvos muzikos atlikėja EIDA ir mėgautis fakyrų klubo „Hefaistas“ ugnies pasirodymu.

„Ar numanote, kiek moterų norėtų kažkur išeiti smagiai praleisti laiką, tačiau neturi su kuo? Tokie renginiai leidžia pabėgti nuo rutinos ir pajusti absoliučią bendrystę“, - įsitikinusi klubo įkūrėja. Panašų vakarėlį planuojama pakartoti dar iki vasaros pradžios, nes liko daug norinčių - nesuspėjusių sudalyvauti.

Tokių ir panašių renginių moterų bendrystės klubas numatęs dar ne vieną.

Taip pat laukia įvairios paskaitos, seminarai, žygiai ir kitokie užsiėmimai, kuriuose visos galės atrasti tai, kas kiekvienai patinka labiausiai.

Balandžio 12 d., penktadienį, 18 val. Vilniaus mokytojų namuose įvyks „NeVienos“ organizuojama paskaita - ANKSTYVOSIOS PATIRTYS ŠEIMOJE / KAIP EMOCIJOS TAMPA LIGOMIS, kurią ves psichologijos magistrė Viktorija Fok. Šioje paskaitoje sužinosite:

  • kaip ansktyvoji žmogaus patirtis gali būti susijusi su sveikata ir emocijomis;
  • kas dar, be smurto šeimoje, gali kelti iššūkius besivystančiai vaiko psichikai; 
  • kokie, beveik nematomi šeimos aspektai gali sukelti sunkumus vėlesniame amžiuje.

Visą informaciją apie moterų bendrystės klubo veiklą galite rasti:

Bileitai čia: https://tickets.paysera.com/lt/event/kaip-emocijos-tampa-ligomis-paskaita

www.nevienos.lt

www.moterubendryste.lt

2024 m. kovo 20 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: