Vilniaus mokytojų namai
EN

Moterų bendrystės klubo „NeVienos“ įkūrėja Nora Strautnikaitė dalyvavo vykusiuose LR Prezidento G. Nausėdos projekto „Lietuvos galia“ apdovanojimuose

Iniciatyvos „Lietuvos galia“ tikslas – aktyvinti visuomenės įsitraukimą į valstybės gyvenimą ir stiprinti pilietinę galią. 

„Lietuvos galia“ man yra būtent tokia bendruomenė, kurioje kiekvienas gali atrasti bendraminčių. Bendruomenė, kurioje nuolat auga, stiprėja ir grūdinasi pilietinė galia. Mūsų Lietuvos galia“, – kalbėjo šalies vadovas.

Apdovanojimų ceremonijos metu buvo pristatyti šių metų konkurso laureatai – 20 organizacijų ir bendruomenių, kurios užsiima įvairiausiomis veiklomis. Moterų bendrystės klubas nominuotas „Teisingos Lietuvos“ kategorijoje. Šios iniciatyvos organizuojami gyvi moterų susitikimai Vilniaus mokytojų namuose vyksta jau antrus metus. Į juos kas kartą susirenka vis daugiau moterų.

„Daugeliui pirmą kartą ateiti būna nejauku. Jos ilgai stebi veiklą soc. tinkluose, bendrauja virtualiuose pokalbiuose, kol pagaliau išdrįsta ateiti į gyvą susitikimą, tačiau atėjusios pirmąjį kartą, dažniausiai grįžta kas mėnesį“, - dalinosi N. Strautnikaitė.

Apdovanojimuose žodį tarė ir pirmoji šalies ponia.

„Šiandienos šventė liudija, kad bendrystės tiltų, grįstų nesavanaudiška ir kilnia visuomenine veikla, tiesimas įgauna pagreitį visuose Lietuvos regionuose. Matome, kaip Jūsų visų pavyzdys – dalijimasis gerumu ir prasmingomis veiklomis – keičia ne tik konkrečias bendruomenes, bet ir visą šalį. Mūsų visų bendros pastangos brandina nepaprastai svarbų dalyką – didžiadvasiškumo kultūrą“, – sveikinimo žodį bendruomenėms tarė pirmoji ponia D. Nausėdienė.

Emocinės paramos ir palaikymo iniciatyva moterų bendrystės klubas „NeVienos“ ir toliau kviečia atvykti vienatvę išgyvenančias ar tiesiog empatiškoje moteriškoje aplinkoje jaukiai laiką praleisti norinčias moteris į gyvus susitikimus Vilniaus mokytojų namuose, kurie vyksta kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį 18 val.

„Čia moterys dalinasi savo patirtimis, išgyvenimais. Netrūksta juoko, emocijų, kartais liūdesio, o dažnai ir gražios naujos draugystės užsimezga“, - moteris drąsina ir skatina prisijungti prie jaukaus būrio iniciatyvos kūrėja Nora.

Moterų bendrystės klubo veiklą galite stebėti www.nevienos.lt arba soc. tinkle Facebook.

2023 m. gruodžio 13 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: