Vilniaus mokytojų namai
EN

Pirmasis keliaujančio kūrybinio žaidimo „Vilnius – kietas riešutėlis“ turas įvyko Žirmūnuose. Kita stotelė - Lazdynai!

Nuotaikingai praėjo pirmasis Mokytojų namuose sukurto ir Vilniaus savivaldybės iš dalies finansuojamo žaidimo „Vilnius - kietas riešutėlis“ turas.Tai nuotaikingas kūrybinių žaidimų turnyras apie Vilnių, jo istoriją, įvykius ir žmones. Šį žaidimą gali žaisti ir moksleiviai ir senjorai. Užduotys sukonstruotos taip, kad kiekvienas šeimos ar draugų kompanijos narys ras savo vaidmenį komandoje.

Keliaujančio žaidimo idėja ta, kad kiekvienas jo turas vyksta vis kitoje Vilniaus miesto bibliotekoje, kur į komandas susiburia vietinė bendruomenė ir linksmai žaisdami pažymi Vilniaus jubiliejinius metus. Ačiū Vilniaus centrinės bibliotekos kolegoms šauniai prisidedantiems prie idėjos įgyvendinimo.

Žaidėjų būrys susirinkęs centrinėje Vilniaus bibliotekoje Žirmūnuose pateisino visus žaidimo kūrėjų lūkesčius. Publika šurmuliavo pati įvairiausia: kelios paauglių grupės, įvairiausio amžiaus draugų kompanija, graži šeima, kurios mažiausias dalyvis visas užduotis ramiai pramiegojo vežimėlyje.

Puikaus renginių vedėjo Domanto Bugailiškio nuotaikingai naviguojami žaidėjai turėjo gerokai pasukti galvas iškodami atsakymų eiliuotame protmūšyje apie Vilnių. Čia turėjo prisiminti, ką gi vienas Neries krantas sako kitam, taip pat išnarplioti, kas buvo atrasta Katedros požemiuose per didyjį Vilniaus potvynį. Kitoje užduotyje, pasiskirstę raidėmis, bandė kuo greičiau sustoti į žodį, reiškiantį aukščiausią Vilniaus restoraną ar naujausią sostinės tiltą.

Daug prunkštimo ir juoko sukėlė bandymai parašyti istoriją „Vieną kartą Vilniuje“, kur visi žodžiai turi prasidėti ta pačia raide. Ko tik neprirašė: ir apie „Paukštį pametusį plunksnas prie Prezidentūros, ir apie „Pradingėlį pirmą parą praleidusį pas pažįstamus, paskui pabėgusį pasislėpti „Panoramos“ požemiuose“. Net nepagalvotum, kiek istorijų Vilniuje atsitinka iš „P“ raidės.

Daug išradingumo prireikė užduočiai „Kas aš esu?“ Joje žaidėjai užduodami klausimus, turėjo turėo atspėti koks Vilniaus objektas užrašytas ant jų karūnos. Tikrai nebuvo labai lengva išsiaiškinti, art tu Vileišis ar Aušros vartai, bet buvo linksma ir išradinga!

Visose užduotyse dalyviai rinko žaidimo valiutą – kietus riešutėlius, kuriuos po to naudojo aklajame aukcione. Niekada negalėjai žinoti ką nusipirksi: Mokytojų namų dovanojamus atvirus bilietus į geriausius miesto koncertus ar simbolišką skanumyną. Bet pralaimėtojų nebuvo. Buvo kūryba, smagumas ir azartas. Į finalą pateko daugiausia kietų riešutėlių surinkusi žirmūniečių komanda „Šiltas pokalbis”.

Pirmas kūrybinio žaidimo turas praėjo puikiai! Juo atidarėme turnyrą, kuris tęsis visus metus vis kitoje Vilniaus bibliotekoje, o geriausios komandos susirungs finaliniame žaidime Vilniaus mokytojų namuose gruodžio mėnesį. Kitas planuojamas turas Lazdynų bibliotekoje rugsėjo mėnesį. Registarcija bus skelbiama puslapyje www.kultura.lt

2023 m. gegužės 25 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: