Vilniaus mokytojų namai
EN

„ANGELŲ VAIKAI“ SUSKRENDA Į VILNIAUS MOKYTOJŲ NAMUS

Balandžio 16 d. 11 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje šurmuliuos šilta ir jauki kasmetinė Atvelykio šventė - labdaros mugė „Angelų vaikai – su meile Jums“. Mugėje dalyvaus ir savo darbelius pristatys auklėtiniai iš visos Lietuvos specialiųjų ugdymo įstaigų.

Jau antrą dešimtmetį šią šventę Vilniaus mokytojų namai rengia kartu su Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga. Tai bene pati nuoširdžiausia ir jaukiausia šventė Mokytojų namuose.

Vaikai ir jų mokytojai iš įvairių specialiųjų įstaigų visus metus su didele meile ruošia savo darbelius: piešia, karpo, lipdo, siuva. Dažnai tam prireikia daugiau pastangų, kantrybės ir užsispyrimo, nei mes galėtumėme numanyti. Bet kiekvienas, kad ir netobulas Angelų vaikų darbelis spinduliuoja nuoširdumu ir meile, kaip ir patys vaikai. Pasak LR vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės „Kas nors kartą lankėsi Atvelykio šventėje-labdaros mugėje „Angelų vaikai – su meile Jums“, niekada nepamirš čia tvyrančios nuoširdumo ir gerumo atmosferos. Tradicinė Atvelykio šventė kasmet mus džiugina dėl susitikimų su vaikais, šypsenų, pokalbių, dėl ryšio, kuris yra labai svarbus.“

Šypsenų ir pavasariško šėlsmo šventėje niekada nepritrūksta. Šventinę nuotaiką padeda sukurti scenoje pasirodantys meno kolektyvai. Ir šiemet linguosime kartu su sostinės vaikų ir jaunimo centro tautinių šokių ansambliu „Ugnelė“, kapela „Pliauškutis“, džiaugsimės iš televizijos projekto „X faktorius‘‘ pažįstamais dainininkais, klausysimės mokyklos „Varnų sala“ ukrainiečių vokalinio ansamblio. Magiškais triukais stebins ir renginį ves ilgametis šventės bičiulis ir ambasadorius iliuzionistas Mantas Wizard.

Daug malonių staigmenų laukia šiemetinėje mugėje. Kaip greitai ištirpsta dosniojo Miroslavo susuktas cukraus vatos gabalėlis? Kieno margučiai tvirtesni – Vilniaus mero ar mažojo vilniečio? Kokių naujų triukų išmoko Sondros šuniukai? Kaip sutilpti į kadrą su labai dideliu mielu meškinu? Kada paskutinį kartą buvo tiek nuoširdžių šypsenų ir apsikabinimu? Ateikite ir surasite atsakymus į visus šiuos klausimus. Pasidžiaugsite ir įsigysite Angelų vaikų darbelių, kurie visus metus primins jums tą jaukią Atvelykio popietę.

Kiemelio vartai atveriami 11 valandą, švęsime Atvelykį  iki 15 valandos.

2023 m. balandžio 5 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: