Vilniaus mokytojų namai
EN

Projekto „Neriam į Vilnių“ dalyviai dedikuoja eilėraščius ir trumpuosius filmus – Vilniaus jubiliejui!

Spalio mėnesį įsibėgėja Vilniaus mokytojų namų inicijuotas projektas – „Neriam į Vilnių“, kurio metu jaunimas iš skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių kuria ne tik eilėraščius, bet ir trumpuosius filmus ir juos dedikuoja Vilniaus 700 metų jubiliejaus šventei!

Projektas „Neriam į Vilnių“ sudarytas ir kelių jo esminių dalių, viena jų – virtualus eilėraščių konkursas – „Eiliuotas Vilnius“, kurio metu atrinkti jaunuoliai iš visos Lietuvos turėjo galimybę dalyvauti kūrybinio rašymo dirbtuvėse su kūrybinio rašymo lektore, dramaturge, dr. Gabriele Labanauskaite. Po šių dirbtuvių gimė net 30 dainų apie jauną, veržlų, įtraukiantį, stebinantį – Vilnių. Virtualiame konkurse sukurtoms eilėms muzikantai: Tautvydas Paulius Augustinas (Baltasis Kiras), Raminta Naujanytė (Bjelle) bei Gytis Ambrazevičius toliau kuria muziką ir tokiu būdu gims net 7 nauji muzikiniai kūriniai apie Vilnių! Šiuos naujus kūrinius gyvai bus galima išgirsti jau spalio 25 dieną, projekto „Neriam į Vilnių“ finaliniame renginyje, o naujų kūrinių natos suguls į naują leidinį, kuriuo bus dalinamasi su Lietuvių bendruomenėmis užsienyje, taip kviečiant ir juos minėti Vilniaus ypatingąjį jubiliejų!

Spalio 10 dieną baigiasi ir šio projekto metu vykusios kino dirbtuvės – „Vilniaus akis“, kuriose jaunimas iš Klaipėdos, Palangos, Varėnos, Anykščių, Marijampolės, Ukmergės bei Vilniaus net 6 dienas kartu su šio projekto kuratoriais , kino profesionalais kūrė trumpuosius filmukus apie Vilnių! Šių dirbtuvių metu buvo pasitelkiami dokumentinio, vaidybinio, animacinio bei eksperimentinio kino žanrai, o dalyviai skatinami savitai žvelgti į aplinką, ją fiksuoti ir kurti autentiškus pasakojimus apie Vilnių, jauną ir  kūrybiška energija pulsuojantį miestą!

Spalio 25 dieną, 15 val., Vilniaus mokytojų namuose vyks šio unikalaus projekto „Neriam į Vilnių“ finalinis renginys! Jame projekto iniciatoriai kvies patirti edukacinį žaidimą „Vilnius – kietas riešutėlis“, kvies išgirsti naujais sukurtas dainas bei pamatyti projekto metu sukurtus trumpametražius filmus! „Neriam į Vilnių“ projekto metu sukurtos dainos bei filmai taps ir virtualiomis Vilniaus lauktuvėmis, kurios per Vilniaus 700 metų jubiliejų, sausio 25 dieną pasklis po lietuvių bendruomenes, visame pasaulyje!

 

Norintys dalyvauti finaliniame renginyje, kviečiami registruotis: https://bit.ly/Finalinio_renginio_registracija

Visa projekto informacija: kultura.lt

Projektas yra Vilniaus 700 programos dalis.

Projektą remia Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija.

2022 m. spalio 10 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: