Vilniaus mokytojų namai
EN

Šventė visai šeimai „Lik sveika, Kalėdų eglute“ virtualiai

Trijų Karalių dieną, kaip ir kiekvienais metais jau daugiau nei ketvirtį amžiaus, būtume plačiai atvėrę savo kiemelio vartus, o jūs būtumėte atnešę rūpestingai susuptą savo eglutę į atsisveikinimo vakarėlį, kuris jau daugiau nei 25 metus vadinasi „Lik sveika, Kalėdų eglute.“ Jūs būtumėte atsivedę savo vaikus, kurie būtų žaidę, šokę, dainavę ir gavę ,,Gero vaiko pažymėjimą“ už deramą pasirūpinimą žaliaskare, lygiai tokį, kokį gavote ir jūs, gal dar net praeitame amžiuje. Nes ši atsisveikinimo su eglute ir susitikimo su Trimis Karaliais šventė jau yra tapusi miesto legenda. Tokia šventė, tikime, vėl bus kitais metais. Šiemet ją paminėsime kitaip.

Sausio 6 d. 18 val. kviečiame pasimatyti virtualiai Vilniaus mokytojų namų FB puslapyje. Čia susitiksite su etnologe Gražina Kadžyte, kurios įdomus pasakojimas atskleis, kaip ir kada Trijų Karalių šventė atkeliavo į Vilnių. Mūsų legendinė Veronika Povilionienė per skambiąsias liaudies dainas parodys kaip atsiveria ir užsidaro šventinis ratas nuo šv. Kalėdų iki Trijų Karalių. Visi kartu pasinersime į nostalgiškus prisiminimus dairydamiesi šventės ,, Lik sveika, Kalėdų eglute“ foto archyvuose, o mažuosius pakviesime sudalyvauti žaismingoje viktorinoje.

Visiems tiems, kurie jau nupuošė savąją eglutę ir nori ja tinkamai pasirūpinti bus naudinga ši Vilniaus savivaldybės nuoroda https://vilnius.lt/lt/2021/01/04/sostineje-90-aiksteliu-nupuostoms-eglems-ir-kaledu-miskas-gyvoms/

Gyvai pasimatysime kitais metais ir vėl sušuksime: ,,Lik sveika, Kalėdų eglute“!

Žiūrėkite čia: https://www.facebook.com/events/235271677988397

2021 m. sausio 5 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: