Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniaus mokytojų namuose dvi dienas karaliavo jaunieji žiūrovai

Gegužės 12 - 13 dieną Vilniaus mokytojų namuose ir Šv. Kotrynos bažnyčioje vyko teatralizuotų pasakų ir kūrybinių dirbtuvių festivalis „Pasakų pavasaris“,  skirtas visai šeimai. Festivalio dėmesio centre - lietuviškos pasakos, jų kūrėjai, personažai ir  tautosakos rinkėjai.

Dviejų dienų teatrų ir žiūrovų dūzgėse mažieji žiūrovai šėlo iš širdies. Po pasakiškos mankštos ir žiūrovų priesaikos triukšminga atidarymo eisena keliavo į pasakų personažų valdas, kur įdomios veiklos ir patirčių rado kiekvienas šeimos narys: kas valandą vyko spektakliai ir teatralizuoti pasirodymai, mažieji leido laiką kūrybinėse dirbtuvėse, varžėsi literatūriniame protmūšyje ir pasakų bingo. O tarp dirbtuvių ir spektaklių - žaidimai ir šėlionės visose Vilniaus mokytojų namų erdvėse.
Festivalio organizatoriai sako: „Norime, kad šeimos atėjusios į renginį ne tik pamatytų spektaklius, daugiau sužinotų apie lietuviškas pasakas, dalyvautų įdomiuose susitikimuose, bet linksmai ir turiningai kartu praleistų laiką. Tikimės, kad „Pasakų pavasaris“ vyks  kasmet ir taps dar vienu tradiciniu Vilniaus festivaliu“.

2018 m. gegužės 17 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: