Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniaus kupiškėnų klubas trejomis vesėliomis baigė sezoną

Vilniaus kupiškėnų klubas sezoną užbaigė gegužės 5 d. Didžiojoje Vilniaus mokytojų namų salėje svečių iš Kupiškio etnografiniu vaidinimu „Trėjos kupiškėnų vesėlios“.  

Pasikviesti jas vaidinantį Kupiškio kultūros centro folklorinį ansamblį „Kupkėmis“, vadovaujamą Almos Pustovaitienės,  buvo rimta proga - Kovo 9 d. Vilniaus Rotušėje buvo paskelbta, kad kupiškėniškų vestuvių tradicija  įtraukta į „Nekilnojamojo kultūrinio paveldo vertybių sąvadą“ ir gavo atitinkamą sertifikatą.

Spektaklis, nors vaidintas dar tik penktą kartą, pavyko puikiai, nes ir pasiruošta rimtai: įspūdinga Ingridos Rudzinskienės scenografija, spalvingi tautiniai kostiumai, puikūs ansambliečių balsai ir skambios vestuvių melodijos, iš trejų skirtingais laikotarpiais(1933, 1966 ir 1999 metais) statytų senovės kupiškėnų vestuvių vaidinimų etapų Jūros Jurėnienės surežisuota kompozicija grąžino artipilnę žiūrovų salę geru šimtmečiu atgal.

Vestuvininkus atlydėjęs Kupiškio meras Dainius Bardauskas pasidžiaugė, kad kraštas turi tokią gražią ir iš tikrųjų vis dar gyvą tradiciją, ir gali ją parodyti ne tik vilniečiams.

Vidmanto Tubelio fotoreportažą galima pažiūrėti internetinėje svetainėje http://vilniauskupiskenai.blogspot.lt/

2018 m. gegužės 22 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: