Vilniaus mokytojų namai
EN

VYTAUTO KURNICKO AUTORINIŲ DAINŲ VAKARAS „ATSILIEPK Į MANO DAINĄ“

Poezija nėra vien jausmai. Tai kalba, kuri sukelia jausmus, rašė italų rašytojas Umberto Eco. Poezija, pagal kurią sukurtos Vytauto Kurnicko dainos yra muzikos erdve skriejantis širdies balsas.  Muzika išlaisvina prasmingus poetų tekstus skambėjimui iš į širdies į širdį. Į dainą galima atsiliepti, ją galima jausti ypač jei ji gimsta giliai širdyje. Taip, dar mažam būnant Vytautui Kurnickui, gimė muzikos skambesys, kai Upytės Bažnyčioje pirmą kartą išgirdo didingus vargonų garsus. Pirmosios autoriaus sukurtos dainos sklido paslaptingoje Čičinsko kalno apsuptyje Panevėžio r., pritariant pirmajam instrumenui – armonikai. Tik šio didingo kalno gamtai, išdidžiai stūksančio netoliese autoriaus gimtosios Upytės, jaunasis kūrėjas patikėdavo savo pirmąsias dainas.

Bėgant metams, operos solistui Vytautui Kurnickui kuriant Lietuvos teatruose vieną pagrindinį tenoro vaidmenį po kito, aistra kurti dainas neblėso. Dar studijuodamas dainavimą, dainų kūrėjas godžiai sėmėsi žinių iš kompozitorių Benjamino Aleknos, Vytauto Mikalausko, Antano Belazaro. Dainų komponavimas Vytautui Kurnickui visos jo tenoro karjeros metu, buvo sielos atgvaiva, panirimas į tik jo vieno pasaulį. Atitrūkdamas nuo įtempto spektaklių grafiko Vytautas Kurnickas dažnai rengė savo kūrybos dainų vakarus Kaune, Klaipėdoje, Vilniuje, Druskininkuose, Panevėžyje, Telšiuose ir kt. Lietuvos miestuose. Daugybė autoriaus dainų skambėjo gamtosaugai skirtuose muzikos ir poezijos vakaruose „Gamta ir žmogus“. O Vytauto Kurnicko daina „Priesaika tėvynei“ (ž. S.Želvienės) 1972 m. laimėjo Panevėžio miesto laikraščio organizuotame konkurse 1-mą vietą.

Dainų vakarui „Atsiliepk į mano dainą“ atrinktos pačios geriausios Vytauto Kurnicko dainos iš aštuonių autoriaus dainų rinkinių „Lietuvos gamtai“, „Tėviškės beržynai“, „Baltoji pasaka“, „Mamai“, „Tėvui“, „Protėvių takas“, „Toli, toli...“, „Meilės žvaigždei“. Dainų skambesys ne tik leis pajusti prasmingą poetų J.Elekšio, D. Kudžmaitės, M.Macijauskienės, J.A.Jūragio, A.Navicko, L.Janušaičio žodį. Klausytojų laukia siurprizas, nes dainos naujai aranžuotos pop ir jazz fusion stiliuje, dovanos pavasario gaivą ir gerą nuotaiką. Vytauto Kurnicko dainų vakaras „Atsiliepk į mano dainą“ vyks Vilniaus Mokytojų namų Svetainėje, gegužės 9 dieną, 18 valandą. Dainų atlikėjai ir vakaro vedėjai dueto Bella Vita solistai Gražina Skinderytė – Kurnickienė ir Vytautas Kurnickas.

Įėjimas laisvas.

2018 m. balandžio 23 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: