Vilniaus mokytojų namai
EN

Pasaulio muzikos festivalis „Saulės muzika“ | Kontraboso meistriškumo pamoka


VMN Didžioji salė
Penktadienis
Lapkričio 12 d.
18 val.

Visi kontraboso fanai kviečiami nepraleisti progos ir  apsilankyti  lapkričio 12 d.18 val. Vilniaus mokytojų namuose rengiamoje kontraboso meistriškumo pamokoje. Tai - puiki proga susitikti su bendraminčiais ir gauti meistiškumo pamoką iš puikaus savo srities profesionalo, Tartu universitetoViljandio akademijos dėstytojo Peedu Kass iš Estijos.

Peedu  įgijo bakalauro laipsnį Estijos muzikos ir teatro akademijoje ir džiazo atlikėjo magistro laipsnį garsioje Sibelio akademijoje Helsinkyje, Suomijoje. Bosistas Peedu Kass groja su garsiausiais vardais Estijos džiazo scenoje ir už jos ribų. Kasmetiniame Estijos „Jazzkaar“ festivalyje pelnęs prestižinį „Jaunųjų talentų“ prizą (2010 m.), muzikantas greitai įgijo pirmojo Talino bosisto reputaciją. 

Nuo to laiko jis dalinosi scena su tokiais mzikantais kaip Django Batesas, Marilyn Mazur, Seamusas Blake'as, Tony Allenas, Lonnie Liston Smithas, Antonio Hartas ir Europos džiazo orkestras. Jo turai jį nuvedė po visą Europą ir į Jungtines Amerikos Valstijas, Kanadą, Japoniją ir Australiją. be to, jis pasirodė džiazo festivaliuose (Londonas, Kongsbergas, Pori) ir klubuose (Smalls, Niujorkas,Tokijas; Vortex, Londonas). Kassas vadovauja kelioms grupėms, įskaitant fortepijoninį trio „Peedu Kass Momentum“, kuris laimėjo „Jazzkaar“ „Metų džiazo ansamblio“ apdovanojimą 2017 m.

Garsus savo elektriniais, akustiniais ir sintezatoriaus įgūdžiais - atlikime ir studijoje su ansambliais nuo mažų grupių iki pilnų orkestrų, muzikantas taip pat gilinasi į aranžuotę ir kompoziciją. 

Meistriškumo pamoka yra nemokama. Iki pasimatymo meistriškumo pamokoje! 

„Saulės muzika“ –  pirmas tarptautinis pasaulio muzikos (world music) festivalis Vilniuje. Tai žinomo Lietuvos multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio ilgai puosėlėta ir pagaliau įgyvendinta idėja. Renginiuose skambės pasaulio, folk ir instrumentinė muzika. Kiekvienais metais planuojama kviesti muzikantus iš skirtingų šalių. Šiemet po saule susiburs muzikantai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Saulės Muzikos festivalis, tai ne tik koncertai ir pasirodymai. Organizatorių ambicija - auginti ir burti muzikinę bendruomenę, supažindinti klausytojus su pasaulio muzika, todėl svarbią festivalio dalį sudaro edukacijos, paskaitos ir meistriškumo pamokos su svečiais iš užsienio. Visos meistiškumo pamokos nemokamos!

Registracija čia: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/meistriskumo-pamoka--kontrabosas-su-peedu-kass-estija-342109/



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: