Vilniaus mokytojų namai
EN

Pasaulio muzikos festivalis „Saulės muzika“ | Perkusijos meistriškumo pamoka


VMN Didžioji salė
Penktadienis
Lapkričio 12 d.
18 val.

Jeigu ritmas ir perkusija yra jūsų gyvenimo dalis, kviečiame apsilankyti  lapkričio 12 d.18 val. Vilniaus mokytojų namuose rengiamoje perkusijos meistriškumo pamokoje. Tai bus puiki proga susitikti su bendraminčiais ir gauti meistiškumo pamoką iš puikaus savo srities profesionalo, Rygos muzikos akademijos perkusijos  dėstytojo Kasparo Kurdeko.

Kaspars  baigė džiazo magistro studijas Amsterdame (Olandija) ir studijavo Manheteno muzikos mokykloje pas Johną Riley ir Justiną DiCoccio. Kaspars koncertuoja ir kuria muziką įvairiose muzikinėse formacijose tarptautiniu mastu.

Kaip kompozitorius jis kūrė muziką filmams („Nusikalstamo meistriškumo fondas“, 2018), vieno veiksmo baletą „Niekada nesakau“, 2019 m. (Premjera - Latvijos nacionalinė opera ir baletas), muziką šiuolaikinio šokio spektakliui „Divotne“. Kaip jo paties muzikiniai dariniai - jo kvartetas „Deko Motion“ Nyderlanduose, Amsterdamas 2010 pelnė prestižinį prizą „Keep a Eye Jazz Award“ ir geriausio džiazo muzikanto prizą. Neseniai jo eksperimentinės improvizacijos trio „KlusiKlusi“ išleido „Vinyl“ plokštelę su leidykla „Jersika records“ 2018.

Jis koncertavo su tokiais atlikėjais / grupėmis kaip „Spyros Manesis Trio“ (GR), „Dominic J Marshall Trio“ (Didžioji Britanija), „Treestones“ džiazo kvartetas (LT, EE, LV), Jesse Van Rulleris (NL), Didier Lockwoodas (Prancūzija), Benjaminas Hermanas (NL), Francesco Bearzatti (Prancūzija), Toms Rudzinskis (LV), „Cremeratta Baltica“ (Gidonas Kremeris), Seamusas Blake'as (JAV) ir daugelis kitų.

Meistriškumo pamoka yra nemokama. Iki pasimatymo meistriškumo pamokoje! 

„Saulės muzika“ –  pirmas tarptautinis pasaulio muzikos (world music) festivalis Vilniuje. Tai žinomo Lietuvos multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio ilgai puosėlėta ir pagaliau įgyvendinta idėja. Renginiuose skambės pasaulio, folk ir instrumentinė muzika. Kiekvienais metais planuojama kviesti muzikantus iš skirtingų šalių. Šiemet po saule susiburs muzikantai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Saulės Muzikos festivalis, tai ne tik koncertai ir pasirodymai. Organizatorių ambicija - auginti ir burti muzikinę bendruomenę, supažindinti klausytojus su pasaulio muzika, todėl svarbią festivalio dalį sudaro edukacijos, paskaitos ir meistriškumo pamokos su svečiais iš užsienio. Visos meistiškumo pamokos nemokamos!


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: