Vilniaus mokytojų namai
EN

Pasaulio muzikos festivalis „Saulės muzika“ | Kanklių meistriškumo pamoka


VMN Didžioji salė
Penktadienis
Lapkričio 12 d.
18 val.

Visus, kuriems kanklės yra svarbi gyvenimo dalis, kviečiame nepraleisti progos ir apsilankyti  lapkričio 12 d.18 val. Vilniaus mokytojų namuose rengiamoje kanklių meistriškumo pamokoje. Tai unikali proga asmeniškai susitikti ir gauti profesionalių patarimų iš Laimos Jansonės -  vienos geriausių ir profesionaliausių kanklininkių Baltijos šalyse.

Laima Jansonė baigė Jāzepo Vītolo Latvijos muzikos akademijos etnomuzikologijos bakalauro studijų programą; ji taip pat studijavo Sibelio akademijoje Helsinkyje.

Savo muzikoje Laima sujungia tradicinių etnografinių kanklių skambesį, taip pat instrumento elektroninį atitikmenį, ypatingą dėmesį skirdama improvizacijai. Laimos Jansone profesionali solinė karjera prasidėjo 2011 m. Nuo to laiko jireguliariai koncertuoja Latvijoje ir užsienyje - Vakarų ir Šiaurės Europoje, Japonijoje, Australijoje ir kitose šalyse. Ji koncertavo su Latvijos valstybiniu kameriniu orkestru „Sinfonietta Rīga“, Latvijos radijo choru, su etno-džiazo trio „Zarbugans“ didžiausiame Baltijos šalių džiazo festivalyje „Rīgas Ritmi“ („Riga’s Rhythms“) ir Cēsių meno festivalyje. 2011 m. Ji užėmė pagrindinę sceną WOMEX- didžiausioje tarptautinėje pasaulio muzikos parodoje. Tais pačiais metais ji taip pat išleido DVD ir CD įrašus „Sidrabs“ (sidabras), bendradarbiaudama su režisieriumi Olafu Okonovu.

Svarbiausi pastarųjų metų atlikėjos veiklos akcentai: dalyvavimas koncertinėje programoje „Gimė Rygoje“ su latvių kompozitoriumi Raimondu Paulsu; įrašas su estrados dainininku Renārsu Kaupersu; sėkmingas sceninis bendradarbiavimas su grupe „Astro’n’out“; pasirodymas su Farerų salos vokalistu Eivøru ir koncertinė programa „Zeme“ (Žemė), latvių tradicinės ir elektroninės muzikos sintezė, sukurta kartu su DJ Monsta. 

Meistriškumo pamoka su Laima Jansone yra nemokama. Pasiimkite instrumentą ir susitikime meistriškumo pamokoje! 

„Saulės muzika“ –  pirmas tarptautinis pasaulio muzikos (world music) festivalis Vilniuje. Tai žinomo Lietuvos multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio ilgai puosėlėta ir pagaliau įgyvendinta idėja. Renginiuose skambės pasaulio, folk ir instrumentinė muzika. Kiekvienais metais planuojama kviesti muzikantus iš skirtingų šalių. Šiemet po saule susiburs muzikantai iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Saulės Muzikos festivalis, tai ne tik koncertai ir pasirodymai. Organizatorių ambicija - auginti ir burti muzikinę bendruomenę, supažindinti klausytojus su pasaulio muzika, todėl svarbią festivalio dalį sudaro edukacijos, paskaitos ir meistriškumo pamokos su svečiais iš užsienio. Visos meistiškumo pamokos nemokamos!


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: