Vilniaus mokytojų namai
EN

Vakaras iš ciklo „Pažinkime Vilnių“


Vilniaus mokytojų namų Facebook puslapyje
Pirmadienis
Balandžio 12 d.
18 val.

Klubas „Pažinkime Vilnių“ tęsia susitikimus. ŠĮ kartą pristatysime jums vieną laidą iš viso televizinio laidų ciklo apie Vilnių, kuriame dainininkė Liuba Nazarenko pasakoja apie keturis miesto rajonus, kuriuose teko gyventi, mokytis ir dirbti.
Žiūrėkite čia https://www.youtube.com/watch?v=fdM-u4vsGlA&t=4s

Šis televizijos laidų ciklas – tai Vilniaus miesto istorija pateikiama per asmeniškus vilniečių prisiminimus. Kai kada vienos giminės, namo ar gatvės istorijos, pokyčiai, vykę čia per paskutinį šimtmetį, atspindi pasikeitimų ne tik mieste, bet ir valstybėje, o asmeninių gyvenimų detalės, šeimyninių albumų fotografijos daro Vilnių artimu ir savu. Platesnę mieste vykstančių pokyčių panoramą padeda parodyti vaizdinė foto ir kino archyvų (nuo 1919 m.) medžiaga. Vilnius – daugianacionalinis miestas, tad laidose įvairių tautybių žmonės – lietuviai, lenkai, rusai, žydai. Jau sukurti ir rodomi per LNK ir LRT Plus kanalus 24-rios šio ciklo laidos. Filmus kūrė Vytautas Damaševičius ir operatorius Vaidotas Digimas.

LIUBA NAZARENKO žinoma romansų atlikėja. Jos balsas išsiskiria itin šiltu, aksominiu, žemu tembru, o atliekami kūriniai suskamba jautriai ir emocingai. Nenuostabu, kad atlikėja yra tituluojama ROMANSŲ PRIMADONA. Nuoširdus bendravimas ir įsijautimas į atliekamą muziką abejingų nepalieka. Kaip sako pati atlikėja, „per tiek laiko ir pasaulis, ir žmonės negrįžtamai pasikeitė, tačiau romansuose apdainuojami meilė, aistra, neapykanta bei ilgesys išliko aktualūs iki šių dienų, todėl ir romansų žanras yra mėgstamas iki šiol“.
Liuba Nazarenko romansus atlieka daugiau nei 20 metų, jai tai – ir džiaugsmas, ir didžiulė palaima. „O kai laikui bėgant sužinai, kad yra žmonių, be galo mėgstančių šį žanrą, tampa dar smagiau” – teigia atlikėja. “Man rodos, bręsdamas ar net sendamas žmogus turi daugiau galimybių pamilti romansų žanrą, nes kuo didesnė patirtis, tuo dažniau širdin įsliūkina ilgesys, prisiminimai. Galvoju, kad romansai – tai be galo nostalgiškas žanras“.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: