Vilniaus mokytojų namai
EN

RENGINYS BUS PERKELIAMAS | Akustinis Svetlanos Surganovos ir Orkestro koncertas!


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Rugsėjo 26 d.
19:00 Val.

Rugsėjo 26-ąją Lietuvoje turėjęs vykti unikalus Akustinis Svetlanos Surganovos ir Orkestro koncertas perkeliamas į 2021 m. gegužės 30 d.!

Rugsėjo 26-ąją 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčios (Vilniaus g. 30, Vilnius) scenoje koncertuos viena jausmingiausių, ryškiausių ir talentingiausių Autorių, viena geriausių visos dainuojamosios kūrybos atlikėjų – Svetlana Surganova ir jos „Orkestras"!

Prieš paskelbdama 2-jų metų kūrybinę pertrauką, Svetlana nusprendė pasirodyti Lietuvoje, pristatydama unikalią muzikinę–teatralizuotą programą „AKUSTIKA“ arba „Kontraste“, kurios metu grupė iš 10 žmonių išskirtinai akustiniais instrumentais atliks pačius geriausius ir mylimiausius grupės kūrinius!

Grupė „Surganova ir Orkestras“ Svetlanos Surganovos buvo įkurta 2003 metais, jai palikus kitą, pačios suburtą kolektyvą – „Naktiniai Snaiperiai“. Grupė iš karto išsiskyrė iš kitų, užėmusi unikalią vietą rusų muzikos industrijoje. Sankt Peterburgo inteligentams „apsilankyti pas Surganovą“ yra toks pat gero tono ženklas, kaip ir nuvykti į Ermitažą ar Marijinką.

Grupė yra toli nuo šablonų ir formatų, savo žanrų įvairove nepriklausanti nei vienai muzikinei krypčiai. Rokas, latino, trip-hop, prancūzų šansonas, brit-pop, elektronika — skirtingos „Surganovos ir Orkestro“ kūrybos pusės – išsirutulioja į labai skirtingas kūrybines kombinacijas. Poliarinių žanrų samplaika atvaizduoja komandos kūrybinio diapazono platumą ir įvairiapusiškumą.
Į nieką nepanašūs, nuo pirmosios natos atpažįstami „Surganova ir Orkestras“ yra vieni iš daugiausiai gastroliuojančių kolektyvų. Reikšmingiausių festivalių vedovai „Surganovą ir Orkestrą“ vadina „daugiausia saulės turinčia“ grupe, o meno kritikai iki šiol bando įminti jų muzikos fenomeną.
Aukštasis atlikimo meistriškumas su elegantiško nerūpestingumo šydu išduoda nepakartojamą autorinį stilių, nesistengiantį globalizuotis išlaikant jausmų ir santykių etiką. Dainuodami apie paprastus, kiekvienam artimus dalykus, „Surganova ir Orkestas“ užsitarnavo tūkstančių gerbėjų susižavėjimą savo dialogo su žiūrovų sale giluma. Paprastumo ir jėgos derinys su beribe emocijų koncentracija, nuoširdus pateikimas su chuliganišku šarmu, saviironija ir užburiantis šarmas priverčia publiką tai šokti, tai sustingti ir susimąstyti. Kiekvienam grupės koncertui yra būdinga savotiškai tirpstanti konstanta, griaunanti dialogo su žiūrovu baigtinumą, provokuojanti naujam susitikimui. „Ji pakeitė mano gyvenimą“, – dažnai prisipažįsta S. Surganovos koncertuose apsilankę žiūrovai.
Viskas, kuo kvėpuoja Svetlana Surganova, atgyja su jos grupės muzikantų pirštais, pradedant nuo debiutinio albumo „Nejaugi tai aš“ (2003), kuris buvo išparduotas 100 000 egzempliorių oficialiu tiražu ir už metų pasiekimus gavo Fonogramų gamintojų nacionalinės federacijos premiją „Auksinė plokštelė“. Grupė ir toliau išlaikė jai būdingą naujų formų netikėtumą ir estetinį tikslumą.
„Sielą svaiginantis“ albumas „Šopeno mylimoji“ (2005) klausytoją apgaubia įkaitusios tragedijos atmosfera. Plokštelė „Druska“ (2007) įėjo į geriausių dešimtmečio roko albumų dešimtuką, „Rusų reporterio“ žurnalo nuomone. Dvasingas, romantinis albumas „Laiko patikrinta“ (2008) — geriausias metų albumas, muzikinio portalo Newsmusic kritikų teigimu. „Pasimatysime greitai“ (2011) – brutalus ir veržlus. Iš pralekiančių impresionistinių miniatiūrų supintas albumas „Žaidimas klasėmis“ (2014) įrašytas su styginiu sekstetu. Lyrinė plokštelė „Taika pasauliui“ (2015) tapo ryškiu pasisakymu šiuolaikinių įvykių tema. Iš viso šiai dienai grupė yra išleidusi 14 albumų.
Travestijos organika su karalienės laikysena išduoda Surganovos dramatinę kilmę. Ne veltui daug grupės koncertinių programų yra sąmojingai teatralizuotos. Atrodo, kad Surganova iš paties teksto ištraukia žodžių melodiją, kurdama dainas žymiausių praėjusių amžių poetų: Cvetajevos, Brodskio, Achmatovos, Gumiliovo, Lorkos, Himeneso, Beranže eilėmis.

Bilietai į Unikalų Akustinį „Svetlanos Surganovos ir Orkestro“ koncertą su programa „Kontraste“ į koncertą rugsėjo 26-ąją 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje
(Vilniaus g. 30, Vilnius) yra parduodami visose Bilietai.lt kasose

Bilietų užsakymas, informacija apie koncertą: +370 645 36 403, +370 671 76 502
Įdomūs pasiūlymai dėl bendradarbiavimo: +370 618 01 331

Informuojame, kad dar vienas „Svetlanos Surganovos ir Orkestro“ koncertas įvyks rugsėjo 25-ąją 19 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje (E. Ožeškienės g. 12, Kaunas), bilietai parduodami visose Bilietai.lt kasose.
Video:

https://youtu.be/td-uIekzsP4
https://youtu.be/ykjhDny7ARc
https://youtu.be/6hR1bElHlpw




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: