Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniaus m. folkloro ansamblio „Nalšia“ jubiliejinis 35-mečio koncertas „Nuo sutartinės iki folkšoko“ ir naujos kompaktinės plokštelės „Dainuoju Širvį“ sutiktuvės


VMN Didžioji salė
Šeštadienis
Lapkričio 30 d.
17 val.

Atlikėjai:
Vilniaus m. folkloro ansamblis „Nalšia“ ir džiazo pianistas Rytas Lingė.
Ši naujausioji „Nalšios“ programa kvies jaustis tarsi nenutrūkstamo vyksmo tarp praeities ir ateities grandimi. Ji leis ne tik panirti į praėjusių – tūkstanmečiais skaičiuojamų – amžių melodijų skambesius, neužmirštant to, kas visada buvo svarbiausia, ir, pasiilgus jausmų, asmeninės emocijos išraiškos, kartu su visa tauta žengti į XX amžių, romansais išdainuojant jaunystės, pirmųjų meilių prisiminimus, bet ir mėgautis galimybėmis pasireikšti mūsų kūrybiškumui šiandien, rengiant dainas šiuolaikybės rūbu.
Praleidę popietę drauge, manome, kiekvienas galėsime atsakyti į klausimą – kokia daina šiuo metu gali skambėti visų mūsų lūpose? Idant dainavimas išliktų ta svarbia mūsų gyvenimo dalimi, kokia visą laiką šioje žemėje buvo.
Taip pat su didžiausiu džiaugsmu pristatysime ilgai brandintą, laukte-išlauktą naują romansų ir meilės dainų kompaktinę plokštelę „Dainuoju Širvį“. Romansinė, jausmais perausta, melodinga šio puikaus poeto lyrika jau bene dešimtmetį virpina „Nalšios“ dainininkų širdis, įkvepia ir mūsų bičiulį džiazo pianistą Rytą Lingę jautriomis improvizacijomis dar labiau papuošti jų skambesį. 
Įėjimas laisvas.


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: