Vilniaus mokytojų namai
EN

Lietuvos analitinės psichologijos asociacijos atvirų paskaitų ciklas


VMN Baltoji salė
Ketvirtadienis
Vasario 20 d.
18.30 val.

Maloniai kviečiame į viešą paskaitą „Tėkmė ar sąstingis: santykio su tėvu svarba moters gyvenime“ ketvirtadienį, vasario 20 d. 18:30 val., kurią skaitys jungiškosios krypties psichoterapeutė Lina Gudaitienė. Paskaitų ciklą organizuoja Lietuvos analitinės psichologijos asociacija, jos vyksta Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje.

Lektorės žodžiais, „dažnai girdime, kad tėvas itin svarbus berniuko ir vyro raidai. O kokią įtaką tėvas daro dukrai – mergaitei, moteriai?... Šioje paskaitoje kalbėsime apie tai, kokią reikšmę vidiniam ir išoriniam moters gyvenimui turi jos santykių su tėvu patirtis: nuo stagnacijos, negalėjimo pajudėti iš vietos iki kūrybiškos tėkmės ir pilnatvės. Cituojant C.G.Jungą: „Tėvas yra „auctor“ (lot. autorius, kūrėjas, iniciatorius) ir reprezentuoja autoritetą <...>. Jis yra tai, kas judina pasaulį; vedlys ir kūrėjas nematomų minčių bei plačių vaizdinių. Jis yra kūrybinis vėjas-įkvėpėjas – dvasia, pneuma, atmanas.“ (CW 10, para.65)

Laukiame visų besidominčių gelminiu žmogaus gyvenimu, registracija nereikalinga. 5 Eur bilietai parduodami prieš paskaitą, tad prašome ateiti keliolika minučių anksčiau.


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: