Vilniaus mokytojų namai
EN

Vladimiro Spivakovo fondas pristato: V.MALININ, R.ŠAKIROV (fortepijonas)


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Gruodžio 4 d.
19 val.

Puiki festivalio „Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje“ tradicija – tarptautinio Vladimiro Spivakovo labdaros fondo stipendininkų, jaunųjų talentų, pristatymas. Šiais metais festivalio organizatoriai kartu su fondu Lietuvai dovanoja jaunųjų talentų, daugelio konkursų laureatų, įžymaus Maskvos pedagogo, pianistės Miros Marčenko moksleivių - Valentino Malinino ir Rodiono Šakirovo – koncertą, kuris įvyks gruodžio 4 dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje. Programoje  - S. Rachmaninovo, A. Skriabino, A. Borodino, S. Prokofjevo, J. S. Bacho-F.Busoni, Ž. F. Ramo, R. Schumanno kūriniai.

Valentin Malinin – Centrinės muzikos mokyklos prie Maskvos  konservatorijos 11 klasės mokinys,  tarptautinio Vladimiro Spivakovo labdaros fondo stipendininkas. Jaunasis muzikantas koncertavo tokiose įžymiose Rusijos koncertų salėse, kaip Maskvos konservatorijos Didžioji, Mažoji, Rachmaninovo, Tarptautinių Maskvos muzikos namų, Maskvos P. Čaikovskio, Mariinskio teatro, „Zariadjie” koncertų salės ir kt. Valentin yra Rusijos ir tarptautinių pianistų konkursų bei festivalių laureatas ir diplomantas, tokiu kaip „Žingsnis link meistriškumo“ (Sankt-Peterburgas), „Grand Piano Competition-2018“, „Sterne Von morgen" (Austrija), „American Fine Arts Festival” (Gruzija), „Rheingau Musik Festival” (Vokietija), Ferruccio Busoni (2019, Italija). Muzikantas taip pat sėkmingai derina fortepijoninę veiklą su kompozitoriaus veikla, yra kūrinių fortepijonui, kameriniui orkestrui autorius, kurie ne kartą užkariavo publikos pripažinimą.
 
Rodion Šakirov - tarptautinio Vladimiro Spivakovo labdaros fondo stipendininkas. Gimė 2007 metais Maskvoje. Nuo keturių metų mokasi Centrinėje muzikos mokykloje prie Maskvos  konservatorijos M.Marčenkos specialaus fortepijono klasėje. Nepaisant savo jaunojo amžiaus, Rodion jau tapo daugelio konkursų  laureatu: VII Tarptautinio pianistų konkurso „Europa-Azija“ (I premija), Tarptautinio S.Prokofjevo jaunųjų muzikantų konkurso (I premija), XI Festival-Concurso Internacional „Villahermosa“ (Meksika), Tokio International Music Competition (I premija), II Tarptautinio Video konkurso „Grand Music Art“ (I premija) , „Young Piano Stars“ (I premija, Vokietija),  III Maskvos Tarptautinio Vladimiro Krajnevo pianistų konkurso (laureatas) ir kt.  Rodion dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose: N.Petrovo vardo, „Rusijos Imperatoriaus sodai“, „Maskva pasitinka draugus“, Tarptautiniame muzikos festivalyje  Rheingau (Vokietija).  Jo koncertai skambėjo Estijoje, Italijoje, Kroatijoje, Vokietijoje, Rusijoje.
https://www.youtube.com/watch?v=xRS2V-98jms
 
Maestro Vladimiras Spivakovas  programai „Kultūrų dialogas“: „Džiaugiuosi, kad mūsų kūrybinis dialogas tampa tradicija, ir tai geras ženklas, nes kultūra – tai vienintelė sala, kurioje triumfuoja sutarimas, supratimas, kur užsimezga iš tiesų draugiški ryšiai, be kurių nebūtų taikos. Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad mano draugai Lietuvoje, mano gerbiami kolegos daro viską, kas įmanoma, kad harmonija laimėtų...“
 
Lietuvos nacionalinės premijos laureatas, dirigentas, prof. Saulius Sondeckis:
„Tarptautinio Vladimiro Spivakovo labdaros fondo veikla nusipelno aukščiausio pripažinimo ir pačių gražiausių susižavėjimo žodžių.
Didinga asmenybė, rusų kultūros elito atstovas, vienas iš labiausiai pripažintų pasaulio muzikantų Vladimiras Spivakovas didelę savo kūrybinio gyvenimo dalį yra pašventęs jaunajai kartai. Jis atveria kelią jaunimui, kad šis galėtų atskleisti ir ugdyti savo talentus.
Pirmuosius žingsnius scenoje, dalyvavimą koncertuose, kuriuos organizuoja fondas, įdėmiai stebi pats didysis Maestro ir jo artimiausieji bendražygiai – Jekaterina Širman ir Piotras Gulko. Galima tik pasvajoti apie tokį rūpinimąsi jaunimu.
Aš į ateitį žiūriu su pasitikėjimu, nes drąsiai ateina naujoji muzikos elito karta. Fondo veikloje mane kaip muzikantą stebina be galo kruopšti ir kokybiška globotinių atranka, kuri vyksta ne tik Rusijoje, bet ir beveik visame pasaulyje. Fondo veiklos mastai tiesiog stulbina, tokius darbus pajėgūs atlikti tik talentingi žmonės. Tikiuosi, kad Lietuvos ir V. Spivakovo fondo ryšiai tvirtės ir atneš daug naudos mūsų šalies jaunimui.
Aš iš visos širdies sveikinu, užmezgus bendradarbiavimą, ir ypač todėl, kad V. Spivakovo fondo veiklą Lietuvoje atstovauja puiki programos „Kultūrų dialogas“ organizatorė, Slavų tradicinės muzikos mokyklos direktorė Irena Zacharova. Pažindamas ją kaip nenuilstančią rusų muzikos kultūros propaguotoją Lietuvoje ir prisimindamas jos puikiai organizuotus rusų bei lietuvių muzikantų koncertus, neabejoju, kad ir fondas sulauks vertingą paramą.“
 
Festivalio organizatorius – Slavų tradicinės muzikos mokykla.
Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Vladimiro Spivakovo labdaros fondas.
 
Bilietus galite įsigyti bilietai.lt



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: