Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas „Metų laikai“ - NIKO naujojo albumo pristatymo koncertas


Šv. Kotrynos bažnyčia
Antradienis
Birželio 25 d.
21 val.

Naujų idėjų kamerinis orkestras pristato ilgai lauktą naują albumą, kuriame - klausytojų pamėgtas ir savotiška kolektyvo vizitine kortele jau tapęs kompozitoriaus Max Richter kūrinys "Vivaldi Recomposed". Šis albumas ypatingas, nes įrašytas vienoje žymiausių Pasaulyje, prestižinėje Peter Gabriel "Real World" įrašų studijoje Didžiojoje Britanijoje, bendradarbiaujant su Grammy nominuotu garso režisieriumi Viliumi Keru. Išskirtinės techninės galimybės, profesionalūs inžinieriai, puikūs atlikėjai, bei įkvepianti ir daug legendinių atlikėjų liudijanti studijos erdvė - visa tai garantuoja ypatingą įrašo kokybę ir didžiulį malonumą klausytojui. 

Maxo Richterio A.Vivaldi „Metų laikų" kūrinio versija - tai keturiasdešimt penkių minučių trukmės, dvylikos dalių kompozicija. Ši nauja legendinio kompozitoriaus Vivaldi kūrinio interpretacija - tarsi naujai perrašytas barokas, ženkliai praturtintas bosais ir šiandieninėmis harmonijomis. Idealiai dvidešimt pirmojo amžiaus klausytojui pritaikyta kūrinio versija toli gražu nenusileidžia originalui ir jau tapo viena didžiausių pastarųjų metų klasikinės muzikos sensacijų, matoma garsiausių koncertų salių, festivalių ir orkestrų programose. 

NIKO atlikėjai albumą nusprendė leisti ne tik vedami savo pačių noro įamžinti savąją kūrinio interpretaciją, bet ir nuolatinių savo klausytojų raginimų. "Žinome, kad tai bus puiki naujiena mūsų muzikos mylėtojams, ir tai mus labai džiugina" - sako NIKO pirmasis smuikas Augusta Jusionytė. "Nusprendę įrašyti šį kūrinį suvokėme, kad jei jau tai darome, norime tai daryti aukščiausiame lygyje ir pasiekti ypatingą rezultatą" - apie pasirinktą istorinę įrašų studiją pasakojo NIKO meno vadovas Gediminas Gelgotas. 

Naująjį albumo pristatymo koncertą su muziką palydinčiu įspūdingu šviesų šou klausytojai galės išgirsti jau labai greitai - birželio 25 dienos, antradienio, vakarą.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/metu-laikai-niko-naujojo-albumo-pristatymo-koncertas-285191/?fbclid=IwAR0PXoGbhx3YPrGtAzY2fSVBjsgHKtPD50etoqm4daXRIB2F20Rm3BxZNTo




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: