Vilniaus mokytojų namai
EN

PASAKŲ PAVASARIS 2019. XYZ atranda pasaką


Mokytojų namų erdvėse
Penktadienis
Gegužės 17 d.
10-14 val.

Moksleivių diena „Va čia tai pasaka!“ *

10:00  „Pasakų pavasario“ atidarymas Mokytojų namų  kiemelyje
Pasakiško vardo ir spalvotos festivalio juostelės suteikimas.
Atidarymo flašmobas.
Pasakiška laikinų tatuiruočių studija.

11:00  IT pasaka „Sliekas bevardis“ 
Projektoriaus ekrane rodoma ir sekama pasaka apie slieką Bevardį, Tai keliolikos pabaigų interaktyvi pasaka apie patį mieliausią Pelkės klajūną, o tiksliau – keturias jo charakterio puses. Vaikai balsavimo ir debatų būdu renkasi alternatyvas ir lemia pasakos eigą ir pabaigą. Moderatorius, pasakos autorius ir išmaniosios aplikacijos kūrėjas Gediminas Cibulskis.

11:40 – 13:40  Rotacinės nuotykių edukacijos skirtingose Mokytojų namų erdvėse
Kiekviena klasė su savo vedliu - pasakų personažu, keliauja į vis kitą edukacinę veiklą, kas 40 min. grupės keičiasi vietomis. Edukaciniai nuotykiai:
• Protmūšis ir pasakų bingo „Apie ką mes čia?“. Azartiškai  smagūs galvosūlkiai ir komandiniai žaidimai pasakų tema.
• Mokslinių eksperimentų dirbtuvės „Mėgintuvėlio pasaka“ XXI amžiaus pasaka iliustruojama įvairiausiais moksliniais eksperimentais. Mokslines paslaptis padės atskleisti „Mėgintuvėlis.Lt” įkūrėja Dr. Renata Česūnienė.
• Teatro laboratorija „Na ir žąsinas tas moliūgas“. Čia nėra žiūrovų, visi vaikai gauna roles ir čia pat gimsta spektaklis, kur visiems gerai žinoma pasaka virsta smagiu nuotykiu. Į kurį vaikai keliauja kartu su teatro edukologe, aktore Žana Jablonskyte Gudaitiene.
• Pasakiška arbatėlė. Mes vaišiname sausainiais ir kvapniausia arbata iš didžiuuulioooo arbatinuko, o vaikai draugiškai dalinasi savo atsineštais užkandžiais. Tiesiog pasakiškas piknikas!

14:20  Teatro studijos „Elementorius“ spektaklis „Taip reikėjo“ Šv. Kotrynos bažnyčioje.
Režisierė Eglė Storpirštienė.
Suserga mokytoja ir neįvykusios pamokos metu klasė nusprendžia žaisti atvirumo žaidimą. Kurie iš jų išdrįs pasidalinti ypatingomis savo gyvenimo istorijomis ar keisčiausiomis fantazijomis…

*Visos dienos veiklų kaina vienam moksleiviui – 5.00 eurai pagal „Kultūros paso“ programą.




Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: