Vilniaus mokytojų namai
EN

SPEKTAKLIS „SPALVOTŲ GUZIKĖLIŲ ROŽANČIUS“


VMN Didžioji salė
Antradienis
Kovo 19 d.
18 val.

Žemaitės dramos teatras kartu su VO „Regionų kultūrinių iniciatyvų centru“ šiemet Žemaitijos vardo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 800 metų jubiliejaus proga paruošė originalų žemaičių grožinės literatūros antologijos „Žemaitē/Žemaičiai“ pristatymą. Žemaitišką muzikinį spektaklį „Spalvuotu guzikieliu rožončius“ dovanoja kūrybinga žemaičių ir jų bičiulių komanda: režisierė Laimutė Pocevičienė,  etnomuzikologė ir dainininkė Loreta Sungailienė, kino ir teatro aktorė Valda Bičkutė-Valiukienė, poetas ir dramaturgas Mindaugas Valiukas, aktorius Vaidas Lengvinas bei Žemaitės dramos teatro aktoriai. Spalvingame Telšių Žemaitės dramos spektaklyje „Spalvuotu guzikieliu rožončius“ atgyja tai, kas užmiršta, bet labai artima žemaičio sielai...  Literatūros ir muzikos pagalba atveriami  žemaitiškos tarmės  langai. Atveriami tam, kad išgirstume, kaip šiuolaikinio modernaus žmogaus lūpomis suskamba  ryškūs, kupini šilumos ir meilės, brangiųjų motinų, tėvų, senelių, prosenelių, tetų ir dėdžių, iškeliavusių Anapilin, bet išlikusių žodyje, dainoje, apeigose ir tradicijose, balsai.

Kviečiame visus į Vilniaus Mokytojų namus KOVO 19-tą d. 18.00 val. Spektaklio trukmė – 1 val. Bus puiki galimybė susipažinti su vieno iš Lietuvos regionų – Žemaitijos – kultūra, tradicijomis, papročiais. 

PS Įėjimas be bilietų, bet organizatoriai prašo pinigine auka paremti Telšių teatro  artistus, kurie atvyksta pas mus su spektakliu „SPALVUOTU GUZIKIELIU ROŽONČIUS“. AČIŪ.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: