Vilniaus mokytojų namai
EN

Vaikams ir jaunimui skirtas literatūros festivalis „Vaikų Kalėdų sala“


Vilniaus mokytojų namų erdvės
Sekmadienis
Gruodžio 9 d.
10-18 val.

Tris dienas ūš Vilniaus mokytojų namuose (Vilniaus g. 39). 

2-16 metų jauniesiems istorijų ir knygų mylėtojams pasiūlysime 
daugiau nei 50 įvairių renginių – susitikimų su knygų kūrėjais, 
kūrybinių dirbtuvių, spektaklių, koncertų, kino peržiūrų. 
Lauksime Jūsų gruodžio 7-9 d.

Visi renginiai nemokami ir prieinami kiekvienam.

Festivalį globoja Vilniaus miesto savivaldybė. 
Festivalį remia Lietuvos kultūros taryba 
ir Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

Programa

10:00–18:00, Knygų uostas Vaikų ir jaunimo knygų mugė Dalyvauja 14 leidyklų ir 2 nepriklausomi knygynai.

10:00–18:00, Fantazijos įlanka žaidimų stovykla Kur veža knygos? Atrask kartu su Knygon.lt ir laimėk Lietuvon.lt žemėlapį vaikams!

10:30–12:00, Kino teatras „Pasaka“ EDUKACINĖ PREMJERA! Animacinio filmuko „Šokliukė ir Kalėdų eglutė“ peržiūra ir animacijos dirbtuvės su Emile Maigyte Vaivorykštės skersgatvyje visi labai džiaugiasi: laikas puošti Kalėdų eglutę. Tačiau, kai senasis medelis sulūžta, jiems reikia naujo. Draugai negali nuspręsti, kokia eglutė jiems tiktų: maža ar didelė, vešli ar reta. Ar jiems pavyks susitarti? DĖMESIO. Filmuko peržiūra vyks kino teatro „Pasaka“ mažojoje salėje. Į peržiūrą registruotis nereikia. Tačiau vietų skaičius animacijos dirbtuvėse ribotas, būtina registracija https://goo.gl/forms/0q5G9W858g4qVxtB3 Filmukas skirtas 3-7 metų vaikams, dirbtuvės 5-7 metų vaikams.

11:30–12:30, Vaikų laivas Ateikite patirti nuotykių su knygos „Kibiras Čarlis ir pelė Pupelė“ autore ir iliustratore Eidvile Viktorija Buožyte Susipažinsite su knygos veikėjais, pasikalbėsite apie knygas, gaminsite mielas pelytes ir fotografuosimės su Čarliu. Skirta 5-7 m. vaikams. Vietų skaičius ribotas. Dalyvaus pirmi atėję.

11:30–12:30, Krabų krantas Knygos „Atvirkštukai“ pristatymas su autoriumi Mariumi Marcinkevičium ir aktore Daiva Rudyte Ar pažįstate keistą šeimą, neturinčią vardų ir gyvenančią aukštyn kojom apverstame namelyje? Ne? Tuomet kviečiame į pasimatymą su Atvirkštukų šeima! Skirta 6-8 metų vaikams.

11:30–12:30, Džiunglių teatras „Vėjų teatro“ koncertas „Vėjai švilpia apie ausis, žuvis ir mamą“ Pagal M. Marcinkevičiaus eiles iš knygos „Maži eilėraščiai mažiems“. Skirta 3-5 metų vaikams.

11.30–12.15, Jauti šviesą? METŲ KNYGOS PENKETUKŲ PRISTATYMAI Susitikimas su poete Daiva Čepauskaite ir knygos „Baisiai gražūs eilėraščiai“ pristatymas. Veda vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė. Skirta 8-12 metų vaikams ir visiems suaugusiems.

11:30–12:30, Fantazijos įlanka Kūrybinės dirbtuvės „Žvėrys ieško istorijos“ su Rita Art-i Drauge su scenografe ir programos „Renkuosi mokyti!“ mokytoja Rita Urbonaite kviečiame kurti. Dirbtuvių metu pasigaminsime žvėrelius ir rašysime istorijas. Skirta 9-11 metų vaikams. Vietų skaičius ribotas. Dalyvaus pirmi atėję.

12:30–13:15, jauti šviesą? METŲ KNYGOS PENKETUKŲ PRISTATYMAI Susitikimas su rašytoja Jurga Vile ir iliustratore Lina Itagaki. Knygos „Sibiro haiku pristatymas“. Veda vaikų literatūros specialistė Inga Mitunavičiūtė. Skirta 8-12 metų vaikams ir visiems suaugusiems.

12:45–13:45, Vaikų laivas Benas Adatėlė ir draugai Benas Adatėlė kviečia susipažinti! Linksmiausias pasaulyje duetas – rašytojas Tomas Dirgėla ir aktorius Giedrius Arbačiauskas – skaitys ištraukas iš knygos „Benas sapnų siuvėjas“ ir trauks Beno ir jo draugų – Luko Šiaudelio, Domo ir Tomo – dainas! Skirta 8-12 metų vaikams.

12:45–13:45, DŽIUNGLIŲ TEATRAS Vėžlinėjimai. Gyčio Norvilo knygos „Vėžlys Dūmas“ pristatymas Rašytojas Gytis Norvilas ir dailininkė Kristina Norvilaitė atskleis vėžlio Dūmo gyvenimo paslaptis ir papasakos, kaip gimė knyga. Vaikų laukia smagus susitikimas su knygos dailininke, kurio metu bus gaminami skirtukai knygai. Skirta 8-11 metų vaikams. Vietų skaičius ribotas. Dalyvaus pirmi atėję.

12:45–13:45, KRABŲ KRANTAS Muzikinis spektaklis „Kartą gyveno katinas“ 30-metį švenčianti ankstyvojo meninio ugdymo mokyklėlė „Strazdanėlės“ drauge su leidykla „Muzikija“ kviečia užuosti, išgirsti, pamatyti, pačiupinėti ir pažaisti pasaką. Skirta 5-8 metų vaikams.

12:45–13:45, Fantazijos įlanka Paauglio pasaulis Vytauto Key Knygoje „Dovis prieš Dovį“ Susitikimas ir pokalbis su ką tik knygų lentynose pasirodžiusios knygos paaugliams autoriumi – apie kūrybą paaugliams, į savarankišką pasaulį žengiančių jaunų žmonių problemas ir pačią knygą. Skirta jaunimui nuo 14 metų ir visiems suaugusiems.

14:00–15:00, Vaikų laivas Knygos „Maži eilėraščiai mažiems“ pristatymas Visa vaikystė skamba kaip eilėraštis... Todėl klausysimės eilėraščių iš naujos knygos, mokinsimės dainelių ir kursime kursime kursime. Šį kartą sodininko pirštinės taps linksmais personažais, kurie bus filmuojami ir taps nuotaikingo filmuko dalyviais. Skirta 4-7 metų vaikams.

14:00–15:00, Džiunglių teatras „Apie žmogų suaugusiais antakiais“. kursime kartu su A. Jurašiaus knygos „Naktis su raktininku“ dailininke Greta Alice Aido Jurašiaus knygoje „Naktis su raktininku“ gyvena žmogus suaugusiais antakiais, kuris gali sugrąžinti sveikatą sergančiajam. Knygos dailininkė Greta Alice padės kiekvienam vaikui pasidaryti tokį personažą ir jo istoriją sudėti į komiksų knygelę, kad ligai užklupus, turėtų po ranka. Skirta 9-11 metų vaikams. Vietų skaičius ribotas. Dalyvaus pirmi atėję.

14.00–15.00, Krabų krantas Apie svajones, keičiančias pasaulį. Susitikimas su visuomenininke Ieva Krivickaite ir atlikėja Migloko Antrosios knygos „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ dalies pristatymas ir įkvepiantis pokalbis! Skirta 10-15 metų jaunimui ir visiems suaugusiems.

15.15–16.15, KAPITONŲ LAIVAS Stalo teatro spektaklis „Sibiro haiku“ Sukurta pagal to paties pavadinimo Jurgos Vilės knygą. Skirta visiems.

16.30–17.30, Krabų krantas Festivalio uždarymo koncertas Jaunieji bardai dainuoja poeziją vaikams. Bendradarbiaujant su Tarptautiniu dainuojamosios poezijos festivaliu „Tai – aš“. Skirta visiems.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: