Vilniaus mokytojų namai
EN

Projekto MIESTAS UŽ MANO LANGO edukacinis pasivaikščiojimas „Dešiniąja Neries krantine nuo Baltojo iki Karaliaus Mindaugo tilto“


Vilniaus miestas
Šeštadienis
Lapkričio 17 d.
11 val.

Laikas: lapkričio 17 d. 11- 13 val.

Susitikimo vieta: ant Baltojo tilto, prie Caffeine kavinės, Upės g. 6

Reikalinga registracija https://goo.gl/forms/ZeHn8p3yVuc39Hqw2 

Kviečiame maloniai pasivaikščioti Neries dešiniąja krantine ir daugiau sužinoti, kaip upės „gyvena ir elgiasi“, ką apie Vilnių juosiančią upę sako hidrologijos, geologijos, geografijos mokslai, padiskutuoti, kaip miestas keičia Neries slėnį. Kartu apžiūrėsime hidrologinių matavimų vietas ir ženklus. Sužinosite, ar greita, stipri yra mūsų Neris, kas yra debitas, kuo skiriasi poplūdis nuo potvynio, kaip vystosi, kinta upės slėnis, kas tai yra terasos, kiek Neris turi jų Vilniuje ir kt.. Ramiai vaikštinėdami daug klabėsimės apie žmogaus įtaką upei ir upės įtaką žmogui, veiklas upėje ir pakrantėse (anksčiau ir dabar), žvelgdami į reprezentacines Vilniaus panoramas diskutuosime apie šios svarbios visiems vilniečiams vietos ateitį, svajosime, kokią ją norime matyti.

 

Edukacinį renginį organizuoja Vilniaus mokytojų namai ir Lietuvos geografų draugija.

Užsiėmimą veda vilnietė dr. Giedrė Godienė, VU CHGF Geografijos ir kraštotvarkos katedros dėstytoja, Lietuvos geografų draugijos viceprezidentė, neformalios Jaunųjų geografų mokyklos mokytoja-savanorė.

Šis renginys yra 2018 m. Vilniaus miesto savivaldybės Ekologinio švietimo programos finansuojamo projekto „Miestas už mano lango. Domiuosi, kuriu, keičiu“, kurį vykdo Vilniaus mokytojų namai, dalis. Šiuo projektu siekiama per miesto kraštovaizdžio pažinimą stiprinti vilnietiškos tapatybės jausmą, emocinius ryšius su vietove, ugdyti gamtojautą, ekologinę savimonę ir darnaus vystymosi sampratą, skatinti būti sąmoningais ir aktyviais savo miesto tapatumo saugotojais ir kūrėjais.

Tai edukacinių ekskursijų miesto bendruomenei ciklo trečioji dalis. Šių ekskursijų metu dalyviai gaus žinių apie Vilniaus kraštovaizdžio raidą, jį formuojančius veiksnius, susipažins su tipiškais ir unikaliais mūsų miesto kraštovaizdžio bruožais, kompleksais, lankytinomis vietomis ir jų išsaugojimo, tvarkymo ir darnaus vystymosi problemomis. Bus pasiūlytas aktyvus ir turiningas laisvalaikio praleidimo būdas gryname ore, padedantis aktyviau stebėti savo gyvenamąją aplinką, suprasti, kaip vietovę keičia mūsų gyvenimo būdas, įpročiai.




Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: