Vilniaus mokytojų namai
EN

KONCERTAS „KLASIKOS PULSAS“ JARRED DUNN, AGNĖ STANČIKAITĖ, „CANTUS“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Lapkričio 26 d.
18 val.

Š.m. lapkričio 26 d. 18:00 val. klausytojai maloniai kviečiami į Šv. Kotrynos bažnyčią, kurioje skambės fortepijoninės, vokalinės ir orkestrinės muzikos šedevrai. Koncerto atlikėjai - jauni, perspektyvūs menininkai, tarptautinių konkursų laureatai JARRED DUNN (fortepijonas, Kanada) bei AGNĖ STANČIKAITĖ (sopranas, Lietuva), kuriems talkins kamerinis orkestras “CANTUS”, vadovaujamas prof. RIČARDO SVIACKEVIČIAUS.

Vakaro ašyje – vis didesnio pasaulinio pripažinimo sulaukiantis Kanados pianistas JARRED DUNN, 2018 m. kovą vykusiame VII tarptautiniame lenkų fortepijoninės muzikos konkurse, skirtame F. Chopinui, pelnęs I vietą. Nuolat Šiaurės Amerikoje, Europoje, Azijoje ir Australijoje koncertuojančio pianisto skambinimas muzikos kritikų vertinamas kaip „evokatyvus ir mistiškas“ (Donald Isler), „techniškai tobulas“ (Baltarusijos radijas), atlikėjas vadinamas „išskirtinį pianistinį prisilietimą turinčiu virtuozu“ (Annie-Laurie Gaylor, Freethought Today, Madison). 2018 m. balandį įrašytas pirmasis albumas su C. Debussy ir F. Chopin kūryba fortepijonui.

Jarred Dunn muzikinį pianistinį išsilavinimą įgijo Toronto Universitete (Kanada), garsiausioje pasaulyje Juilliardo mokykloje Niujorke (JAV), Katovicų muzikos akademijoje (Lenkija),  Bydgoščo muzikos akademijoje (Lenkija).

Koncerto metu pianistas skambins W. A. Mozarto Koncerto fortepijonui ir orkestrui A-dur Nr. 23 I dalį, fortepijono meno genijaus romantiko F. Chopino Scherzo Nr. 1, 2, 3, bei lenkų kompozitoriaus H. Góreckio 4 Preliudus op. 1.

Scenoje taip pat išvysite sopraną, aksominio balso savininkę AGNĘ STANČIKAITĘ, užtikrintai kylančią į operos olimpą. Atlikėja aktyviai koncertuoja, yra dainavusi su Lietuvos kameriniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestrais, dalyvauja įvairiuose meniniuose projektuose. Ji koncertuoja solo ir su kameriniais ansambliais ne tik didžiosiose Lietuvos scenose, bet ir Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Baltarusijoje bei Rusijoje. Solistės repertuare vyrauja operos, oratorijos, kantatos ir dainos žanrai, yra sukūrusi Miuzetės, Mimi (G. Puccini „La Bohème“), Siuzanos (W. A. Mozart „Figaro vedybos“) vaidmenis. 2018 metais LNOBT premjeroje – Gintaro Sodeikos operoje „Post futurum“, solistė dainavo Jono Basanavičiaus žmonos Gabrielės Eleonoros partiją. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre, režisierės statytojos Dalios Ibelhauptaitės spektaklyje A. Stančikaitė yra sukūrusi Mimi vaidmenį (G. Puccini „La Bohème“).

Kartu su vakaro solistais koncertuos kamerinis orkestras „CANTUS“ (meno vadovas ir dirigentas prof. RIČARDAS SVIACKEVIČIUS). Jau 13 metų gyvuojantis orkestras propaguoja klasikinę ir kamerinio lengvojo žanro muziką, aktyviai dalyvauja koncertinėje veikloje bei tarptautiniuose projektuose. Kolektyvas įvairias koncertines programas yra pristatęs ne tik prestižinėse Lietuvos koncertų salėse, bet ir Lenkijoje, Latvijoje, Baltarusijoje; dažnai koncertuoja su įvairiais Lietuvos solistais (Julija Stupnianek – Kalėdiene, Ilona Pliavgo, Gabriele Vasiliauskaite, Natalija Katiliene, Jonu Filmanavičiumi, Agne Stančikaite ir kt.).
Koncerto programoje: W. A. Mozart, F. Chopin, H. Górecki, A. Vivaldi, F. P. Tosti ir kt. Kompozitorių kūriniai.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/koncertas-klasikos-pulsas-jarred-dunn-agne-stancikaite-cantus-266819/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: