Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas „Tykiai mėnulis teka“


VMN Baltoji salė
Pirmadienis
Gruodžio 3 d.
19 val.

Folkloro grupė „Rana“ kviečia klausytis advento laikotarpio lietuvių liaudies dainų ir jas klausant patirti tykų mėnulio tekėjimą, kviečiantį ramiai laukti, išbūti su naktimi ir jos tyla, su ilgomis dainų melodijomis ir poetiniais jų tekstais, su susilaikymu ir susimąstymu.

Mėnulis mitologijoje siejamas su nakties žibintu, išblaškančiu tamsybes, atbaidančiu ligas, gaisrus ir karus, gaivinančiu gamtą, teikiančiu poilsį. „Rana“ kviečia kartu pažvelgti į mėnulio simbolius. „Rana“ atliks advento laikotarpio liaudies dainas su kūrybinėmis dainų interpretacijomis, paryškinančiomis dainų temas ir simbolius, susiejančiomis senovines melodijas ir tekstus su šiandieniniu gyvenimu.

Apie grupę:

Rana – tai grupė, jau kelerius metus šnabždanti lietuvių liaudies dainas, papildydama jas savo interpretacijomis. Grupės pavadinimas sanskrito kalboje reiškia šnabždėjimą dievams, taip pat žodis „Rana“ randamas lietuvių liaudies dainose kaip garsažodis. Slėpinių ir simbolių pripildytas liaudies dainų pasaulis atsiveria per jautrius dainų žodžius, ramų, bet ritmingą dainų tempą ir susitaikymą bei santarvę spinduliuojančias melodijas. Dainavimo patyrimo dėka Ranos nariai gilinasi į liaudies dainose simboliais perteikiamas archetipines paslaptis, o koncertuodami siekia dalintis savo atradimais su klausytojais.

Įėjimas laisvas.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: