Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas Rūta Sčiogolevaitė „Gražiausios Baladės“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Lapkričio 30 d.
19 val.

Dalyvauja:
Rūta Ščiogolevaitė (vokalas),
Paulius Zdanavičius (fortepijonas),
Vytautas Skudas (trimitas, fliugelhornas).

Išvydus scenoje dainininkę Rūtą Ščiogolevaitę, nekyla nei menkiausia abejonė, jog ji – tiesiog sutverta tam. Spinduliuojanti charizma, kerinti stipriu, meistriškai valdomu balsu, žavinti artistiškumu bei skoningu repertuaru, atlikėja lengvai pavergia Lietuvos bei kitų šalių klausytojų simpatijas. Tai patvirtina ne tik pilnos salės, karšti aplodismentai, bet ir scenos bendražygiai: "labai talentinga dainininkė, turinti platų, šiltą, išraiškingą ir spalvingą balso diapazoną. Jai lengvai paklūsta įvairių stilių muzika. Ji gerai jaučiasi dainuodama ne tik solo bet ir pritariančio vokalo grupėje. Scenoje trykšta energija ir įtaiga. Visus klausytojus žavi jos artistiškumas ir lengvas bendravimas" (grupės "Studija" vokalistas Steponas Januška). Na, o dainininkė Rosita Čivilytė pritaria, jog "Rūta Ščiogolevaitė viena iš nedaugelio jaunosios kartos vokalisčių Lietuvoje, gebančių profesionaliai dainuoti ne tik pop, bet įvairių stilistikų bei žanrų kultūrose. Klausant jos yra visiškai aišku, jog dainininkė, įvaldžiusi muzikinio rašto pagrindų, laisvai interpretuoja, bei frazuoja. Ji gali ginti Lietuvos muzikinį vardą ne tik mūsų šalyje bet ir už jos ribų."

PAULIUS ZDANAVIČIUS - daugeliu talentų  garsėjantis pianistas  yra birštonietis. Būtent Birštono džiazo festivalyje įvyko pirmoji septynmečio Pauliaus pažintis su džiazu. Studijuodamas LMTA subūrė savo pirmąją stiprią grupę „Julia Jazz Trio“ su vokaliste Julija Jačėnaite. Baigęs LMTA klasikinio fortepijono ir džiazo studijas, atlikėjas įgijo ir muzikos pedagogo kvalifikaciją. Nuo 2003 metų jis dirba Vilniaus konservatorijoje ir Vilniaus kolegijoje koncertmeisteriu. Paulius kuria dainas ir kompozicijas fortepijonui bei džiazo ansambliams, aranžuoja muziką. Jis muzikuoja  su žinomais šalies operos solistais, roko ir popmuzikos
atlikėjais, aktoriais. Su įvairiomis džiazo grupėmis koncertavo daugelyje Europos šalių.


VYTAUTAS SKUDAS – trimitininkas, džiazo scenoje debiutavęs 2000 metais. Su įvairiais kolektyvais Vytautas Skudas groja daugelyje šalies festivalių. Trimitininkas bendradarbiauja su daugeliu lietuvos bei užsienio džiazo atlikėjų ir projektų. Džiazo įgūdžių Vytautas sėmėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA), kur įgijo džiazo atlikėjo ir pedagogo  kvalifikaciją, taip pat tobulinosi garsių trimitininkų seminaruose Lenkijoje, Italijoje. Šiuo metu muzikantas dėsto  trimitą Broniaus Jonušo muzikos mokykloje Vilniuje ir dirba radijuje „Jazz FM“.


Vakaro programa: Gene de PAUL (1919-1988) „You Don't Know What Love Is" Lou CARTER „Detour Ahead" Johnny GREEN (1908-1989) „Body and Soul" Johny MERCER (1909-1976) „Early Autumn" Richard RODGERS (1902-1979) „My Funny Valentine" Victor YOUNG (1900-1956) „When I Fall in Love" Burt F. BACHARACH (*1928) „The Look of Love" Erroll Louis GARNER (1921-1977) „Misty" Matt DENNIS (1914-2002) „Angel Eyes" Arthur HAMILTON „Cry Me a River" Duke ELLINGTON (1899-1974) „In a Sentimental Mood" Richard RODGERS (1902-1979) / Oscar HAMMERSTEIN II (1895-1960) „My Favourite Things" Bart HOWARD (1915-2004) „Fly Me to the Moon".

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/ruta-sciogolevaite-graziausios-balades-262717/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: