Vilniaus mokytojų namai
EN

KALĖDINIS G. ALEGRI „MISERERE“ IR G.F. HANDEL „TE DEUM“ KONCERTAS


Šv. Kotrynos bažnyčia
Antradienis
Gruodžio 26 d.
19 val.

Choras „Jauna muzika“ antrąją Kalėdų dieną kviečia papuošti amžinu grožiu alsuojančiais muzikos garsais. Jaukią ir barokiškai puošnią Šv. Kotrynos bažnyčią gruodžio 26 d. vakarą pripildys baroko meistro Georgo Friedricho Händelio šventiškai didingi „Te Deum” garsai ir vieno žymiausių Renesanso kūrinių – Gregorio Allegri „Miserere” – darniu grožiu užburiantys sąskambiai.

Šią muzikinę Kalėdų dovaną ruošia Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ (meno vadovas Vaclovas Augustinas) kartu su Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios jungtiniu choru (vadovės Asta Saldukienė ir Renata Kreimerė). Harmoningą chorų skambesį praturtins Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas Donatas Katkus) ir solistas Nerijus Masevičius (baritonas), o gausiam atlikėjų būriui diriguos Vaclovas Augustinas.

Profesionalus kamerinis choras „Jauna muzika“ Lietuvoje vertinamas kaip vienas ryškiausių ir pajėgiausių vokalinių kolektyvų. Jam vadovauja dirigentas ir kompozitorius, Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vaclovas Augustinas. Per daugiau nei 20 metų „Jauna muzika“ sukaupė įvairų ir vertingą repertuarą, kuris apima visų epochų meistrų partitūras chorui a cappella, vokalinės-instrumentinės muzikos šedevrus ir naujų kūrinių premjeras. Šiemet Šv. Kalėdų vakarą choras atliks laiko patikrintus kūrinius iš choro meno aukso fondo.

Kalėdinis choro „Jauna muzika“ koncertas vyks gruodžio 26 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30).

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/kaledinis-koncertas-233398/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: