Vilniaus mokytojų namai
EN

Seminaras „Balso valdymas - efektyvus įrankis klasėje“


MTC auditorija 226 k.
Antradienis
Lapkričio 14 d.
13:00 val.

Viešajam kalbėjimui, kaip dėstymui ar mokymui, nebeužtenka stipraus turinio – daugeliu atvejų kalbančiojo sėkmė priklauso ne nuo to, kas sakoma, bet nuo to, kaip tai daroma. Balsas yra galingas natūralus įrankis. Norint jį tinkamai valdyti reikia ne tik turėti įgūdžių, bet žinoti tam tikras taisykles bei niuansus. 
Kalbate, bet dažnai abejojate, ar Jus girdi, supranta, priima, tiki, domisi. Svarbu ne tik tai, ką sakote. Reikšminga ir tai, kaip tai sakote, kaip tuo metu jaučiatės, ką galvojate. Kai pasikeičia kalba bei bendravimas, keičiasi ir darbo aplinkos, santykių bei gyvenimo kokybė. 
Programos tikslas – išmokyti kalbėti taip, kad Jus išgirstų ir tikėtų.

Uždaviniai:
Išmokti naudoti balso aparatą profesionaliai, t.y. taip, kad balso stygos vakare nebūtų pervargusios, o gerklė – užkimusi. Programa subalansuota taip, kad lektorė galėtų perduoti įvairiose teatro mokyklose sukauptas žinias apie balso lavinimą, aktyvų buvimą su auditorija ir gebėjimą jai kūrybiškai pateikti bet kokią informaciją. Ne mažiau svarbi užduotis mokymų metu išmokti išlaisvinti kalbėjimui nereikalingą energiją ir panaudoti ją bendraujant.

Plėtojamos kompetencijos 
komunikacinė ir informacijos valdymo, Bendravimo ir bendradarbiavimo. 
Seminaro metu dalyviai sužino ir išbando kelias balso lavinimo technikas, balso atstatymo metodus, atranda savo balso centrą, išgirsta ir supranta asmenines kalbėjimo klaidas, kurios kartu aptariamos ir išaiškinami galimi koregavimo būdai.

Dalyviai 
Mokytojai, vadovai

Seminaro temos:

  • Savianalizė
  • Artikuliacija
  • Kvėpavimas ir kūno įgarsinimas.
  • Erdvė - aš - garsas
  • Garso vektoriai. Balso skambėjimo algoritmas
  • Kalbėjimo centras
  • Organiškas kalbėjimas. Kaip jį pasiekti?
  • Gerklės ir balso stygų ligų prevencija

Darbo metodai:
Paskaita, individualus ir grupių darbas. Praktiniai užsiėmimai.

Seminaro lektorė – Olga Polevikova – viešojo kalbėjimo ir retorikos ekspertė, teatro aktorė ir dėstytoja, kurios tikslas yra ne tik perduoti turimas žinias kitiems, bet ir nuolat jas gilinti, mokytis bei tobulėti. Būtent todėl Olga daug laiko praleidžia aukščiausio lygio mokymuose ir dirba su pasaulyje pripažintais lektoriais. Dėl ne vienerius metus kauptų žinių ir kompetencijų, asmeninių savybių bei praktinių patirčių, šiandien šalyje Olga Polevikova yra vertinama kaip viena geriausių savo srities specialisčių (www.balsoalgoritmas.lt).

Seminaro kaina dalyviui - 35 € 
(apmokėjimas iš mokinio krepšelio lėšų grynaisiais arba pavedimu). 
Seminaro dalyviai gaus kvalifikacinius pažymėjimus.

Registracija internetu



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: