Vilniaus mokytojų namai
EN

Seminaras „Konflikto psichologija“


Mokymosi ir informacijos centre, 226 auditorijoje
Ketvirtadienis
Vasario 9 d.
13 val.

Seminaras skirtas sudėtingų situacijų analizės ir valdymo įgūdžių temai. Mokymai skirti padėti suprasti psichologinį mechanizmą - kas vyksta su mumis konfliktinėse situacijose, kaip neįsitraukti į konfliktus, kaip pačiam jų neprovokuoti ir kaip konstruktyviai reaguoti sudėtingose situacijose. Dažnai manoma, kad mes turime du pasirinkimus – galiu būti arba reiklus („kietas“, orientuotas į rezultatą, bet nežmogiškas, arba draugiškas („minkštas“, orientuotas į santykius, bet neveiksmingas). Tačiau bendravimo psichologijos ekspertai sako, kad egzistuoja ir kiti modeliai. Derybų, kur laimime abu (Win-win negotiation), įsitvirtinančio elgesio (assertive behavior), nesmurtinės komunikacijos (nonviolent communication, NVC) modeliai parodo, kaip galima siekti savo tikslų, išsaugant draugiškus santykius ir pagarbą kitiems. Santykis, kuriame nėra pralaimėjusųjų. Toks įgūdis svarbus ne tik dalykiniame bendravime, bet ir kitose gyvenimo srityse. Ir tai yra daugiau, nei vien įgūdis!

Programa:

  • Įvadas į konflikto psichologiją. Konfliktų priežastys. Kaip atpažinti? Kaip reaguojame į sudėtingą situaciją – individualus stilius. Kaip mes provokuojame kitus ir esame provokuojami patys. Transakcijos ir psichologinės būsenos.
  • Kaip valdyti konfliktą. Holistiniai konflikto valdymo modeliai (win-win, assertiveness, NVC). NVC modelis - filosofija ir konkretus metodas. NVC, kaip konfliktinių situacijų prevencija ir intervencija. 4 NVC modelio žingsniai.
  • Įgūdžiai. Praktinės užduotys, kurių dėka mokomės taikyti NVC principus santykių situacijose.

Metodai: Teorija, pavyzdžiai, atvejų aptarimas, pratybos.

Lektorius Audrius Matiukas PRIMUM ESSE mokymo konsultantas, baigęs VU psichologijos studijas, sertifikuotas ICF koučingo specialistas, sertifikuotas švietimo lyderystės vyr. konsultantas, turintis 19 metų konsultacinio ir dėstomojo darbo patirtį. Veikla - mokymai vadovams ir specialistams; grupių tęstinis procesinis konsultavimas; renginių moderavimas, individualus konsultavimas.

Seminaro kaina dalyviui - 35 € 
(apmokėjimas iš mokinio krepšelio lėšų grynaisiais arba pavedimu). 
Seminaro dalyviai gaus kvalifikacinius pažymėjimus.

http://www.mtc.lt/lt/renginiai/renginyssmulkiau/376/26%7C28%7C27%7C47%7C80%7C78%7C83%7C48%7C42%7C43%7C44%7C45%7C46%7C58%7C59%7C62%7C63%7C49%7C29%7C69%7C70%7C82/konflikto-psichologija?filter_reset=1



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: