Vilniaus mokytojų namai
EN

Kalėdinis koncertas: J.S.Bacho MOTETAI


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Gruodžio 26 d.
19 val.

Singet dem Herrn ein Neues Lied BWV 225
Jesu, meine Freude BWV 227
Komm, Jesu, komm BWV 229

Atlikėjai:

Basso continuo: Onutė Švabauskaitė (violončelė), Vilimas Norkūnas (vargonai).

Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna Muzika“.

Dirigentas Vaclovas Augustinas.

Britų dirigentas Džonas Eliotas Gardineris, tikriausiai yra dažniausiai ir plačiausiai interpretavęs Johano Sebastiano Bacho kūrinius chorui nei bet kuris kitas gyvenantis dirigentas, negana to visur susilaukiantis didelio pripažinimo. Giliai asmeniškuose užrašuose, kurie pridėti prie jo nuostabaus 2012 metų Bacho motetų leidimo [Gardiner/Monteverdi Choir: The Bach Motets (2012:Soli Deo Gloria)], jis pasakoja apie ypatingą šių šešių motetų vietą repertuare:

“Bacho motetai - tobuliausia ir, kažkuria prasme, labiausiai hipnotizuojanti jo kūrybos dalis... Jie išaugo žanro, kuris buvo kultivuojamas Bacho giminėje per kartų kartas, ribose, ir sudarė repertuaro, kurį Bachas tikėjosi visus jo mokinius dainuosiant ir meistriškai įvaldysiant, šerdį. Dėl neįprasto motetų sudėtingumo ir įmantrumo, visi motetus atliekantys muzikantai privalo įdėti milžiniškas pastangas, turėti daug ištvermės, išskirtinį virtuoziškumą ir jautrumą staigiems nuotaikos ir tekstūros pokyčiams, ir neskaitant to iki galo suprasti kiekvieną dainuojamą žodį. Galiausiai, šie kūriniai paliečia tiek atlikėją, tiek klausytoją, atskleisdami ypatingai jautrią Bacho asmenybę, tiek jo nenustygstantį Dievo šlovinimo džiaugsmą, tiek gilų tvirtumą kontempliuojant mirtį.”
Nepraleiskite retos progos išgirsti tris iš šešių Johano Sebastiano Bacho sukurtų šio žanro šedevrų, kuriuos gruodžio 26 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje atliks Vilniaus savivaldybės choras „Jauna Muzika“ (meno vadovas ir dirigentas Vaclovas Augustinas), pritariant Onutei Švabauskaitei (violončelė) ir Vilimui Norkūnui (vargonai).
Nepamirškite kalendoriuose pasižymėti antros Kalėdų dienos ir atvykite pasimėgauti puikiausia muzika palikta mums vieno iš didžiausių Vakarų muzikos kūrėjų.

http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/klasika/kaledinis-koncertas-jsbacho-motetai-203283/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: