Vilniaus mokytojų namai
EN

Seminaras „Emocijų ir dėmesio valdymas, taikant Mindfulness praktiką pamokoje“


Mokymosi ir informacijos centre, 226 auditorijoje
Trečiadienis
Lapkričio 30 d.
13 val.

Teigiamą meditacijos poveikį vaikų emocinei būklei ir mokymosi rezultatams rodo daugybė tyrimų bei patirčių. Lietuvoje ši tema yra nauja – vos kelios mokyklos pradėjo taikyti susikaupimo, emocijų ir dėmesio valdymo praktikų elementus. Šiai dienai stokojame patirties, metodinio pagrindimo, tad tema dažnam kelią klausimų ar dvejonių. 
Tačiau, kaip rodo mokyklų, taikančių pasaulietinės meditacijos praktiką – net kelios minutės gali reikšmingai pakeisti emocinę atmosferą klasėje, o nuolat kartojama ši smegenų mankšta gerina individualius vaikų mokymosi rezultatus. http://www.mindfulschools.org/about-mindfulness/research/

Kviečiame jus į seminarą, kuriame apjungdami neuro mokslų ir psichologijos tyrimus, ilgametę meditacijų su vaikais, mokytojais ir įmonėmis patirtį, ekspertai Alexander Ross Johnson ir Anastasia Gosteva (Rusija):

  • atskleis meditacijos poveikį organizmui ir smegenų veiklai per neuro mokslų ir psichologijos prizmę;
  • pristatys, kaip dėmesio meditacija (angl. Mindfulness), gali būti integruota į mokymosi procesą ir prisidėti prie bendrųjų gebėjimų ir emocinio intelekto ugdymo;
  • pasidalins konkrečiomis dėmesio meditacija (angl. Mindfulness) ir emocijų bei streso valdymo praktikomis, kurias mokytojai galės pritaikyti klasėje, individualiai mokiniams bei asmeniškai sau.

Kompetencijos ir gebėjimai kuriuos įgis seminaro dalyviai:

  1. gebėjimas stebėti, atpažinti ir valdyti savo emocijas;
  2. gebėjimas padėti mokiniams valdyti savo emocijas ir numalšinti įtampą;
  3. mokėjimas susikaupti ir išlaikyti vidinę ramybę ir dėmesingumą sudėtingose situacijose ir ilgesnį laiką;
  4. gebėjimas padėti mokiniams susikaupti.

Lektoriai: 

Alexandr Ross-Johnson Diplomuotas psichologas. Kompanijos “Atidus verslas” partneris ir įkūrėjas (Rusija). Aleksandras dirba ir su viešojo, ir su privataus sektoriaus organizacijomis - veda mokymus verslo įmonėse (MTS, AlfaBank, Qiwi PLC), dalyvauja visuomeniniuose projektuose, moko mokyklose, yra jaunųjų mokytojų rengimo programos Rusijoje lektorius.

 

Anastasia Gosteva Diplomuota fizikė. Kompanijos “Atidus verslas”(Rusija) partnerė ir įkūrėja, Integralaus ugdymo centro “Open world” įkūrėja. Keturių fantastinių romanų, išverstų į įvairias pasaulio kalbas autorė.

Asistuos ir vers: Irena Pranskevičiūtė-Blaževičė – lektorė, pokyčių konsultantė, konsultacijų ir mokymų studijos “Interstela” įkūrėja, sertifikuota brandos ugdymo modelio Action Inquiry & Global Leadership Profile bei Stages konsultantė, Teorijos U proceso konsultantė. Daugiau informacijos apie seminarą: irena.pranckeviciute@gmail.com

Renginio kaina 35€

REGISTRACIJA BAIGTA

http://www.mtc.lt/lt/renginiai/renginyssmulkiau/370/-/emociju-ir-demesio-valdymas-taikant-mindfulness-praktika-pamokoje

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: