Vilniaus mokytojų namai
EN

Seminaras „Kad tekstas atsivertų…“


Mokymosi ir informacijos centras, 226 auditorija
Trečiadienis
Lapkričio 30 d.
13 val.

Greitai ir fragmentiškai skaitančioje visuomenėje iškyla būtinybė išsaugoti ir puoselėti tikrojo skaitymo kultūrą, kurioje randama laiko ir negailima pastangų įsigilinti, sugrįžti, klausti, suabejoti. Sąmoningas skaitymas formuoja asmenybę, įgalina ją tyrinėti, reflektuoti, žadina kūrybiškumą. Kadangi mokykla yra viena iš tų erdvių, kurioje tikrasis skaitymas tiesiogiai nulemia ugdymo kokybę, prasminga susipažinti su tyrimais pagrįstomis teksto skaitymo strategijomis ir jas išbandyti.

Seminaro uždaviniai:

  • Remiantis teorine medžiaga ir sukaupta praktine patirtimi supažindinti su keliomis grožinio ir negrožinio teksto skaitymo strategijomis.
  • Numatyti būdus, kaip aptartas grožinio ir negrožinio teksto skaitymo strategijas būtų galima pritaikyti įvairiems dalykams, įvairioms amžiaus grupėms ar įvairiems mokymosi stiliams.
  • Aptarti teksto skaitymo vertinimo ir skaitymo užduočių diferencijavimo galimybes.

Turinys:

  • Keturių stilių metodai (remiantis H. F. Silver, R. W. Strong, M. J. Perini): metodų pristatymas, konkrečių praktikoje išbandytų pavyzdžių analizė.
  • Metodų taikymo praktika.
  • Formalusis ir neformalusis skaitymo vertinimas ir įsivertinimas.
  • Skaitymo užduočių diferencijavimas: kelių pavyzdžių pristatymas ir analizė.

Lektorė Jurga Dzikaitė – Vilniaus tarptautinės mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė. Įgyta tarptautine patirtimi mokytoja dalinasi autoriniuose seminaruose, dalyvauja rengiant mokymo priemones užsienyje gyvenantiems lietuviams, šiuo metu – naujo literatūros vadovėlio bendraautorė.

Seminaro kaina dalyviui - 35 € 
(apmokėjimas iš mokinio krepšelio lėšų grynaisiais arba pavedimu). 
Seminaro dalyviai gaus kvalifikacinius pažymėjimus.

http://www.mtc.lt/lt/renginiai/renginyssmulkiau/360/-/kad-tekstas-atsivertu-ivairios-grozinio-ir-negrozinio-teksto-skaitymo-strategijos



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: