Vilniaus mokytojų namai
EN

Vintažinės muzikos popietė RUDENS RETRO koncertas „Kur tos dainelės mane nuves..?“


VMN Didžioji salė
Šeštadienis
Gruodžio 3 d.
17 val.

Jūsų pamėgto, kiekvieną rudenį nuskambančio vintažinės muzikos festivalio RUDENS RETRO sėkmės paskatinti, ir šiais metais rengiame retro muzikos popietę „Kur tos dainelės mane nuves..?“.

Visuose jau tradicija tampančio festivalio koncertuose skambėjo praėjusį šimtmetį dainuotos, tačiau ir šiandien dar neužmirštos liaudies dainos, nostalgiški romansai, intrigavo laiko patikrintų populiarių melodijų šiuolaikiškesnės, kartais net ir išdaigiškos interpretacijos. Šį kartą kviesime Jus pakeliauti kartu su dainomis visomis įmanomomis laiko ir erdvės kryptimis. Vienos kelionės – visai trumputės, tik iš vieno Nemuno kranto į kitą, pasižvalgant, kaip jos pakeičia pažįstamas dainas, suteikdamos kito regiono muzikavimui būdingas spalvas. Per kitas keliones patirsime, kaip iš sodžiaus į miestą patekusi santūri, užuominomis užmaskuota liaudies daina apie meilę, virsta ašaringu romansu, net atvirai erotiškais  kupletais. O ką gi jautė likimo blaškomi tremčių ir emigracijų keliais tautiečiai, į dainas sudėdavę skausmą ir viltis? Kokias melodijas nugirdome, pamėgome ir pripažinome savomis, atsiradus radijui? Pagaliau nė neišvardinsi, kokie netikėtumai gali mus užklupti, mintimis iškeliavus į savo pačių jaunystę, kokius jausmus atgaivins jau primirštos, nors dar tėvų dainuotos melodijos.  

Netikėtais dainų keliais mus vedžios ir popietės viešnia – charizmatiškoji romansų atlikėja Liuba Nazarenko, visada kviečianti kartu patirti naujų ir senų, artimų ir tolimų romansų žavesį.

Šios dainų popietės idėjos autorius ir festivalio organizatorius – visą laiką nerimstantis miškininkų folkloro ansamblis „Nalšia“, nuolat ieškantis primirštų dainų ir nevengiantis žinomų kūrinių naujų skambesių. „Nalšiai“ ir vėl talkins,  netikėtomis spalvomis puoš “dainų keliauninkių” takus, o taip pat džiugins savitomis romansų aranžuotėmis džiazo pianistas Rytas Lingė.

Bilieto kaina 4 Eur, senjorams 3 Eur.
Bilietai bus platinami renginio vietoje arba kreiptis iš anksto tel.: 8 674 21818. 

 

 





Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: