Vilniaus mokytojų namai
EN

XI TARPTAUTINIS FESTIVALIS „POKROVSKIJE KOLOKOLA“. UNIKALIOS TRADICIJOS


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Lapkričio 17 d.
19.30 val.

Kaskart festivalio „Pokrovskije kolokola” dalyviai – folkloro kolektyvai iš viso pasaulio dalinasi savo brangiausiu turtu – sukauptu ir išsaugotu dainuojamuoju, šokio ir apeigų folkloru. Neabejotinai vienas gražiausių pasaulyje senovės palikimų yra etnokultūra, iki šiol sulaukianti dėmesio ir pritraukianti savo natūralia dvasia. Tuo pasižymės ir šis margaspalvis koncertas „Unikalios tradicijos“.

Retai pasitaikanti galimybė viename koncerte susipažinti su unikaliomis Baltarusijos Gomelio apskrities, Rusijos Vologdos apskrities tradicijomis,  išgirsti Altajaus gerklinį dainavimą ir retus liaudies instrumentus, o taip pat Altajaus „lenkų“-sentikių folklorą, susipažinti su Estijos setų tautybe, ukrainiečių, gyvenančių Lenkijos teritorijoje kultūra, skirtingų Ukrainos regionų lyrinėmis ir apeiginėmis dainomis, Italijos ir Bulgarijos jaudinančiomis dainomis ir šokiais bei Lietuvos sentikių dainuojamuoju paveldu.

Atlikėjai:                                                                                                                                                                                                                 Folkloro ansambliai STOLBUNSKIJE VEČIORKI (Baltarusija),
BOBOV DOL (Bulgarija),
KULDATSAUK (Estija),
GRUPO MONTE PATULO (Italija),
ALNA, KAPELA  MAZOWIECKA (Lenkija),
ARINUŠKA, VARANGĖ (Lietuva),
UTEŠNAJA KANAREIKA, KORGON, VOLNICA, Oleg KONŠYN, Andrej KOTOV,
Sergej STAROSTIN, Bolot BAIRYŠEV (Rusija),
DREVO (Ukraina).

http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/unikalios-tradicijos-pokrovskije-kolokola-196200/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: