Vilniaus mokytojų namai
EN

XI TARPTAUTINIS FESTIVALIS „POKROVSKIJE KOLOKOLA“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Lapkričio 17 d.
18 val.

Gruzija – tai  snieguoti kalnai, subtropinių miškų žalumos, daugiabalsės vienuolių giesmės, „Kindzmarauli“ ir „Suliko“, lezginka ir naivus Pirosmani menas, šalis nepaprasto svetingumo, ilgų tostų ir tikro, šilto bendravimo. Viskas Gruzijoje unikalu, savita ir egzotiška. Tai šalis aukštos kultūros, kuri kaip mozaika klostėsi daugelį šimtmečių;kultūros, kuri yra tokia pat brangi gruzinams, kaip ir jų žemė – nuostabi, turtinga, daug kentėjusi, bet didinga ir nepriklausoma. Gruzijos grožio neįmanoma aprašyti – apie jį galima tik sugiedoti. Taip mano gruzinai ir išnaudoja kiekvieną progą išgarbinti savo žemės grožį savo savitose daugiabalsėse dainose.

1936 metais,vadovaujant žymiam folkloristui Ivanui Čomachija, Calendžichos mieste buvo įsteigtas liaudies choras. Pasibaigus II-jam pasauliniam karui, prie choro prisijungė tradicinių šokių grupė, ir kolektyvas gavo pavadinimą „Rajoninis Calendžichos miesto kultūros namų dainų ir šokių kolektyvas „Bedinera“. „Bedinera“ – daugkartinis respublikinių ir tarptautinių konkursų, festivalių ir olimpiadų laureatas. Kelios tradicinės dainos, atliktos „Bedineros“, yra panaudotos gruziniškuose meniniuose filmuose. Visi ansamblio 1936-1990 metų įrašai saugojami Tbilisi miesto radiokomiteto fonduose. Šiandien kolektyvui, kuriame dainuoja skirtingo amžiaus vyrai ir viena solistė, vadovauja Murtaz Cimintija.

Unikalią progą pajusti paslaptingą Gruzijos sieląturės Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai lapkričio 16 d. 18 valandą Šv. Kotrynos bažnyčioje. Gruzinų ansamblis „Bedinera“, neseniai minėjęs savo 80-ąjį jubiliejų, supažindins klausytojus su įvairiopu Gruzijos vyrų dainavimu. Bus atliktos ir senovinės, ir šiuolaikinės dainos, kaip lydint liaudies instrumentams, taip ir a capella.

http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/folkloro-ansamblis-bedinera-gruzija-196198/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: