Vilniaus mokytojų namai
EN

22-ASIS ORKESTRO GIMTADIENIS


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Vasario 25 d.
19 val.

Gitaros pasaulio žvaigždė ir styginių magija

Solistė XUEFEI YANG (gitara, Kinija/Didžioji Britanija)
Vilniaus miesto savivaldybės ŠV. KRISTOFORO KAMERINIS ORKESTRAS
Dirigentas DONATAS KATKUS

„Mes nesenstame. Kaupiame patirtį, tobulėjame ir ta branda mus veikia tik teigiamai, visai kaip gerą vyną“, - šypsosi prof. Donatas Katkus, kalbėdamas apie artėjantį 22-ąjį Šv. Kristoforo kamerinio orkestro gimtadienį.
Koncertas bus išskirtinis, nes kolektyvas pasirodys su viena geriausių pasaulio instrumentalistų – Xuefei Yang! Šį titulą gitaristei suteikė The New York Sun, tačiau ne mažiau įspūdingai ją vertina ir kiti įtakingiausi pasaulio spaudiniai.
Kinų atlikėjos karjera unikali. Ji užkariavo muzikos pasaulį instrumentu, kuris ilgą laiką buvo draudžiamas  Kinijoje kaip vakarietiška blogybė. O dabar ji drąsiai plečia savo instrumento repertuarą, pastebėdama panašumų su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru: „šis kolektyvas nebijo muzikinių eksperimentų, aš taip pat manau, jog gitaristai turi nardyti po muzikos vandenyną, neapsiribodami savo pasaulėliu.“
Nerkite į muzikinį gimtadienio šėlsmą ir Jūs!

Programoje M. Giuliani, S. Prokofjev, W. Kilar ir kt.

Koncerto trukmė 1.30 val.

http://www.bilietai.lt/lt/event/29160




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: