Vilniaus mokytojų namai
EN

SUBTILU-Z 10!


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Lapkričio 21 d.
19 val.

10 – mečio pagrindinis koncertas 

Svečiuose draugai: 


„Jerusalem Duo” (Izraelis) / arfa, saksofonas

Asta Krikščiūnaitė (Lietuva) / vokalas

Rūta Švipaitė (Lietuva) / vokalas

Tomas Byčkovas (Lietuva) / hangas

Gediminas Svilas (Lietuva) / kontrabosas

Gediminas Mačiulskis  (Lietuva) / perkusija

Styginių kvartetas Festivo (Lietuva) 

Jau beveik dešimtmetį „Subtilu-Z“ pasakoja istorijas. Neįprastas, muzikines istorijas. Tai istorijos, kurios atkeliauja iš įvairiausių pasaulio kraštų, kuriose gausu netikėtų siužeto posūkių, o herojais pasakojimų metu tampa tiek patys atlikėjai, tiek klausytojai. 

„Subtilu-Z“ – dešimtį metų kartu kurianti, grojanti ir koncertuojanti atlikėjų grupė, suformavusi unikalų, su niekuo nesupainiojamą savo atliekamos muzikos pobūdį ir braižą. Crossover muzikos stiliaus kolektyvo nariai neslepia viską grojantys šiek tiek kitaip, nei užrašyta originaliose natose. Džiazas, tango, estrada, akademinė kūryba – grupei nesvetimas nė vienas iš šių žanrų, tačiau į kiekvieną iš jų „Subtilu-Z“ žvelgia per savitą, pasakotojų prizmę. Atlikėjai mėgsta eksperimentuoti, improvizuoti, populiarias melodijas įvilkti į visiškai naują ir anksčiau nedėvėtą rūbą. Juk nuo to pasakojimas tampa tik įdomesnis. 

Tenorinė birbynė, du akordeonai ir perkusija – unikalus instrumentų derinys, „Subtilu-Z“ išskiriantis iš įvairiausių sudėčių grupių ir ansamblių. Lietuvos publika jau pamėgo pozityvia energija nuolat spinduliuojančius atlikėjus, o užsienio auditorijai pirmoji pažintis su „Subtilu-Z“ grupe visuomet tampa netikėtu atradimu – klausytojai ypač žavisi lietuvių liaudies instrumento birbynės skambesiu ir galimybėmis. 

Pastarieji metai grupei buvo kupini naujų patirčių. Vienas išskirtiniausių projektų – „Subtilu-Z“ pasirodymas Vilniuje vykusiame tarptautiniame festivalyje „Kino pavasaris“. Kolektyvas dalyvavo renginio atidarymo ir uždarymo iškilmėse, publiką stebino aranžuota muzika iš kino filmų ir ta proga subūrė tikrą birbynininkų, akordeonistų ir perkusininkų orkestrą – vienu metu Nacionalinės filharmonijos scenoje muzikavo net 30 atlikėjų. 

Be to, „Subtilu-Z“ pristatė naują vaizdo klipą „Rytmetis Lazdynuose“, kuriame skamba atlikėjų sudėčiai pritaikyta to paties pavadinimo Teisučio Makačino kompozicija. Grupės repertuarą papildė ir roko klasika. Vilniuje vykusios Kultūros nakties metu kolektyvas pirmą sykį atliko naują roko legendų „Scorpions“ dainos „Rock You Like a Hurricane“ versiją, publikos sutiktą audringomis ovacijomis. 

Grupė pratęsė bendradarbiavimą su džiazo atlikėja Rūta Švipaite, Bistrampolio festivalyje pirmą sykį koncertavo su duetu iš Izraelio „Jerusalem Duo“ (arfa, saksofonas). 

„Subtilu-Z“: Laurynas Vaitkus (tenorinė birbynė, lumzdelis), Povilas Velikis (akordeonas), Dmitrijs Mihailovs (akordeonas), Vytautas Švažas (perkusija).

Apie grupę daugiau:

www.subtilu-z.lt

https://www.facebook.com/SubtiluZ?fref=ts

https://www.youtube.com/user/SubtiluZ

Bilietų kainos nuo 12 Eur.

http://www.bilietai.lt/lt/event/27805

 




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: