Vilniaus mokytojų namai
EN

IMPROVIZACIJOS MAGAI SU PROJEKTU „ITALIAN SONGS“. KERINTYS ITALIŠKŲ DAINŲ BURTAI


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Lapkričio 13 d.
19 val.

ANTONELLO MESSINA - Italija, akordeonas
JAN GALEGA BRÖNNIMANN - Šveicarija, bosinis klarnetas

Šiemet muzikai neabejingus suburs analogų pasaulyje neturintis projektas - „Italian songs“. Pietų Italijos akordeonisto, pianisto ir kompozitoriaus, puikiai užsirekomendavusio didžiojoje džiazo muzikos scenoje, Antonello Messina, pasaulį užbūrusio savitomis ir temperamentingomis improvizacijomis, ir nepaprasto talento Afrikos ritmu pulsuojančio instrumentalisto,  muzikos pasauliui žinomo ir aukštai įvertinto už novatoriškus projektus, klarnetisto iš Šveicarijos Jan Galega Brönnimann, išskirtinis, unikalus ir spalvingas tandemas.

Programa „Italian songs“ stebins neįprastai aranžuotomis dainomis. Skambės pasaulinį pripažinimą pelniusių Italijos scenos grandų Ennio Morricone, Nino Rota, Gino Paoli, Bruno Martino bei kitų kompozitorių dainos meistriškai aranžuotos šiam duetui ir apipintos subtiliomis improvizacijomis. Nepamirštami muzikos šlageriai, skambėję 6-8-ame dešimtmetyje, bus prikelti naujam gyvenimui ir muzikantų talento dėka nušvis naujomis spalvomis bei taps netikėta staigmena reikliam šių dienų klausytojui.

Unikalusis Šveicarijos kompozitorius ir instrumentalistas Jan Galega Brönnimann valdantis bosinį klarnetą, saksofoną bei elektroniką, žinomas ir vertinamas už naujoviškus projektus bei išskirtinius pasirodymus su kitais atlikėjais. Jo biografijoje įrašytos pasaulyje gerai žinomos asmenybės, tarp kurių Nils Petter Molvaer, Sidsel Endresen, Saadet Türköz ar Kenny Werner. Lietuvos džiazo gerbėjų širdis Jan Galega Brönnimann užkariavo dar 2010 m., pasirodęs „Vilniaus jazz“ festivalyje kaip grupės „Brink Man Ship“ lyderis. Kartu su bendražygiais koncertavęs Europos, Azijos, Šiaurės Amerikos bei Afrikos šalyse.

Italijos džiazo žvaigždė Antonello Messina koncertinius turus rengia ir kaip solo atlikėjas, ir bendradarbiaudamas su žinomiausiais muzikantais visame pasaulyje. Messina pasirodymai Europoje sulaukė nepaprasto susidomėjimo bei kritikų pripažinimo. Tarp daugybės tarptautinių projektų su Paul McCandless, Zohar Fresco, Fabrizio Bosso, Kenny Kotwitz ir kitų, italijos virtuozas Antonello Messina, sukūrė ir įrašė daugiau nei 40 miuziklų, teatro ir filmų garso takelių. Netrukus atlikėjas savo gerbėjus pradžiugins naujuoju albumu, prie kurio prisidėjo Umberto Fiorentino, John B. Arnold, Mivhael Rosen ir Luca Pirozzi.

Vienas kitą papildantys ypatingą grojimo manierą turintys Antonello  Messina ir Jan Galega Brönnimann jau nuo pirmų muzikinių garsų meistriškai vilioja, užburia ir įtraukia klausytoją, sukurdami laiko ir erdvės pojūtį praradusią aplinką.

http://www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/koncertai/italian-songs-antonello-messina--jan-bronnimann-italija--sveicarija-173939/



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: