Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas „Afrika night”


VMN Kiemelis
Šeštadienis
Gegužės 23 d.
20 val.

 Afrikos muzikos žvaigždės – „Africa night” Vilniuje!                 

         Prieš įžengiant į kalendorinę vasarą tikra karšta Afrikos energija užvirs Vilniuje, „Afrika night“ koncerte! Gegužės 23 d. čia pirmą kartą atvyksta pasaulinės afrikietiškos muzikos žvaigždės – djembe meistrai, verti virtuozų vardo – Babara Bangoura iš Gvinėjos ir Mousse Drame iš Senegalo ir Malio.

         B. Bangoura ir M. Drame –  šiandien vieni iš garsiausių ir labiausiai vertinamų Vakarų Afrikos muzikantų. Kiekvienas užburiantis savo grojimo technika, gebėjimu kurti šou, šiltu bendravimu su publika, aistra muzikai ir gyvenimui! Abu jie priklauso “Djembe New Style” jaunąjai kartai, kuri puikiai žino savo mokytojų perduotas tradicijas ir šiandien jas pristato pasauliui.

         Pripažinti meistrai, djembe grojimo meno puoselėtojai ne taip dažnai susitinka vienoje scenoje, todėl Vilniaus laukia išskirtinė galimybė iš labai arti išvysti afrikietiškos muzikos žvaigždes grojant kartu ir drauge pajusti iš Gvinėjos, Senegalo ir Malio kilusią muziką,  kurioje Afrikos tradicija susipina su šiandiena ir kurioje karaliauja  ritmo bei gyvybės pilnatvė.

         Kartu su Mousse Drame į Lietuvą atvyksta jo žmona, profesionali afrikietiškų šokių šokėja ir mokytoja Turid Drame, tad  “Africa night”  taps taip pat reta galimybe išvysti tradicinius, turtingus istorija ir savo prasme Vakarų Afrikos šokius. Svečiams talkins profesionalaus perkusininko Gedimino Mačiulskio vadovaujamas  kolektyvas “Afrikos būgnai”.

         „Africa night”  -  muzika neturi ribų, neskiria odos spalvos ir yra atvira skirtingoms kultūroms!

Bilieto kaina 11 Eur.

Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt

 

Daugiau informacijos: www.afrikosbugnai.lt



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: