Vilniaus mokytojų namai
EN

Misterija Violetos Palčinskaitės eilėmis


Šv. Kotrynos bažnyčia
Antradienis
Lapkričio 25 d.
19 val.

Geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ baigiantis rudens koncertų sezonui kviečia į dvigubą muzikos ir poezijos šventę Šv. Kotrynos bažnyčioje. Koncertas – dovana poetei Violetai Palčinskaitei, švenčiančiai savo gimtadienį, buvo sumanytas dainų autoriaus ir atlikėjo Vyganto, kuris vakaro metu, pritariant gyvo garso grupei, pristatys naująją kompaktinę plokštelę „Bilietas vėjui“ pagal poetės eiles. Šį vakarą V. Palčinskaitės poezija skambės lietuvių ir prancūzų kalbomis.

Koncerto leitmotyvas „Aš noriu, kad tu man grotum...“, kaip ir poetės kūryba sujungianti kartas, raudonu siūlu apjungs ir visus vakaro dalyvius: be Vyganto jame dalyvaus Gediminas Storpirštis, Evelina Sašenko, Artūro Noviko džiazo mokyklos ansamblis „Jazz Island“, jaunasis atlikėjas Žilvinas Ališauskas. Šventinę nuotaiką kurs ir būrys profesionalių muzikantų: Nerijus Bakula (akordeonas), Mindaugas Juškevičius (būgnai), Tomas Maslauskas (bosinė gitara), Audrius Piragis (gitara), Valerijus Ramoška (trimitas), Tomas Varnagiris (gitara) ir perkusininkų grupė „Ritmas kitaip“ (vadovas Arūnas Banys).

Violeta Palčinskaitė – poetė, dramaturgė, scenaristė, vertėja, didžiąją savo kūrybos dalį paskyrusi mažajam skaitytojui ir žiūrovui. Gebanti išsaugoti kūrybos jungtis teatre, poezijoje ir kine, nemėginanti pabėgti nuo savęs, poezijoje, kaip ji pati sako, išreikšdama tai, kaip ji dabar gyvena. Kūryboje atsispindi ir jos energija bei optimizmas. V. Palčinskaitės eilėraščiai pilni tikėjimo gėriu ir grožiu. Jie džiugina vaikus, o suaugusiesiems sužadina šilčiausius prisiminimus. Už scenarijų Algirdo Aramino filmui „Andrius“ buvo apdovanota aukso medaliu Italijoje vykusiame tarptautiniame vaikų ir jaunimo filmų festivalyje. Nenuilstanti autorė yra sukūrusi ne tik radijo pjesių, bet ir žodžius Eduardo Balsio oratorijai „Neliesk mėlyno gaublio“ bei miuziklą vaikams „Aš siunčiu labų dienų“.

Visi, vis dar tikintys gėriu ir grožiu, paskutinį lapkričio antradienį kviečiami į vieną jaukiausių ir gražiausių Vilniaus miesto salių – Šv. Kotrynos bažnyčią - pasveikinti poetės ir gaivaus muzikinio vėjo pagautiems pakilti virš kasdienybės. Teiraukitės bilieto „...tik paties laimingiausio, į pačią gražiausią dieną“.

Vakaro metu bus galima įsigyti ir naująją Vyganto kompaktinę plokštelę „Bilietas vėjui“.

Atlikėjai: 
VYGANTAS KAZLAUSKAS, 
GEDIMINAS STORPIRŠTIS, 
EVELINA SAŠENKO, 
Artūro Noviko džiazo mokyklos ansamblis „Jazz Island”, 
ŽILVINAS ALIŠAUSKAS, 
NERIJUS BAKULA (akordeonas), 
MINDAUGAS JUŠKEVIČIUS (būgnai), 
TOMAS MASLAUSKAS (bosinė gitara), 
AUDRIUS PIRAGIS (gitara), 
VALERIJUS RAMOŠKA (trimitas), 
TOMAS VARNAGIRIS (gitara),
perkusininkų grupė „Ritmas kitaip”, vadovas Arūnas Banys. 

Bilietai: 27 – 53 Lt (7,82 – 15,35 €)



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: