Vilniaus mokytojų namai
EN

ANSAMBLIS „LIETUVA” – GERIAUSI „AUKSO FONDO” KŪRINIAI


VMN Kiemelis
Trečiadienis
Birželio 12 d.
19 val.

Koncerte dalyvaus per 50 ansamblio „Lietuva” muzikantų, šokėjų, choro artistų ir dainininkų, o ypatingo žavesio renginiui suteiks tautinių instrumentų orkestras, kuriame grojama išskirtinai lietuvių liaudies instrumentais – birbynėmis, kanklėmis, lamzdeliais, ragais, skudučiais, skrabalais, tabalais, o taip pat ožragiais, molinukais, Labanoro dūdomis ir gausybe mušamųjų. Orkestro dirigentai – Vytautas Lukočius ir Egidijus Kaveckas.

Koncerto metu išgirsite jausmingas autentiškas sutartines, smagią žemaičių greitakalbę „Pempel, pempel”, meilės kupiną „Gromatėlę parašiau”, koketišką „Ridigdo”, humoristinę „Senbernio dainą”, o taip pat populiariausių liaudies dainų popuri „Dainų pynė” bei kūrinius, specialiai sukurtus liaudies instrumentų mušamųjų „karaliui” – skrabalams.

Matysite ir geriausius ansamblio šokius, tokius kaip „Lenciūgėlis”, „Blezdingėlė”, „Gailingis”, „Gegutėlė”, žaismingą kompoziciją „Slinkis – Klumpakojis” (su klumpėmis), vėju skriejančią „Pasiutpolkę” bei kvapą gniaužiantį vyrų piemenų šokį „Starkus” (atliekamas su kojokais). O koks gi koncertas be tradicinių „Vestuvinių šokių” ir smagios „Šventinės polkos”?

Bilietų kaina – 30 Lt (sėdimi prie staliukų). Bilietus platina TIKETA. Renginio dieną bilietai brangs.

 



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: