Vilniaus mokytojų namai
EN

Naujienos


Rugpjūčio2021

Vasarai baigiantis tranki bardų festivalio įžanga: grupių „Graži ir ta galinga“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas!

Paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31-ąją, Vilniaus mokytojų namų kiemelyje - „Vasaros Terasoje“ – „(Ne)bardiškos rudens sutiktuvės“ tai įžanga į šių metų festivalį „Tai – aš“, kuriame neįprastas istorijas pasakojančios merginos - „Graži ir ta galinga“ ir nuolat nuostabą sukeliantys – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Rugpjūčio2021

XIX-asis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ kviečia pasitikti rudenį!

XIX-asis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ kiekvieną rudenį ateina taip pat, kaip ta paukščio giesmė ar veidą glostantis lietus iš maestro Vytauto Kernagio dainos „Nenusigask, tai – aš“, kuri ir inspiravo šio festivalio pavadinimą. Šiemet esame nekantrūs, tad net nesulaukę rudens, kviečiame į festivalio preliudiją jau rugpjūčio 31 d. 19 val. Pasimatykime triukšmingame koncerte – „(Ne)bardiškos rudens sutiktuvės“! Pagrindiniai festivalio renginiai vyks spalio 18-24 d. Šiemet be tradicinių ir jau pamėgtų šeimoms ir tikriems dainuojamosios poezijos gurmanams skirtų koncertų šv. Kotrynos bažnyčioje, organizatoriai žada eksperimentinių projektų, (ne)bardiškų muzikinių patyrimų su auksinio rudens poskoniu! O jaunieji bardai jau „galanda stygas“ ir ruošiasi jaunųjų dainų kūrėjų ir atlikėjų pasirodymams „Tai - aš” naktinėjimuose, Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje. Sekite festivalio naujienas www.tai-as.lt, www.kultura.lt, festivalio socialinį tinklą Facebook ir apie viską sužinokite pirmieji! Festivalis „Tai – aš“ rengiamas nuo 2003 m.

Gegužės2021

Festivalio „Pasakų pavasaris“ atgarsiai

Festivalis „Pasakų pavasaris“ - jauniausias narys Vilniaus mokytojų namų festivalių šeimoje. Jau nugriaudėjo du festivalio pavasariai. Pirmaisiais metais ieškojome lietuviškos pasakos: visos renginio aktyvacijos buvo skirtos šiai temai. Antraisiais metais, bandydami suprasti koks šiuolaikinės kartos santykis su pasakos žanru, šventę pavadinome „XYZ atranda pasaką“.

3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: