Vilniaus mokytojų namai
EN

KRISTOFORO ORKESTRAS: „O KAI SAULUTĖ TEKĖJO“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Liepos 4 d.
19 val.

Šv. Kristoforo kamerinis orkestras  – kolektyvas, garsėjantis universalumu, profesionalumu, menine vaizduote. Tai lankstus mėgstantis eksperimentuoti įvairiais muzikos stilias, muzikinėmis metamorfozėmis, orkestras. Jo repertuare jau yra ne viena muzikinė avantiūra susilaukusi didžiulio gerbėjų dėmęsio ir liaupsių.

                      Šį kartą šv. Kristoforo kamerinis orkestras kartu su Veronika Povilioniene ir Dianiumi Pulausku leidžiasi į dar vieną, begalo įdomią ir netikėtą muzikinę avantiūrą.

Jau beveik pusę amžiaus Veronika puoselėja ir skleidžia lietuvių liaudies dainas Lietuvoje ir užsienyje. Jos koncertų  klausėsi Jav, Kanados, Australijos, Japonijos, D.Britanijos, Vakarų ir šiaurės Europos žiūrovai. 

                      Dainininkė bendrauja ne tik su folkloro ansambliais, bet ir pačių įvairiausių žanrų-klasikos, šiuolaikinės muzikos, džiazo ir populiariosios muzikos atlikėjais.

Šiame koncerte Veronika ir džiazo muzikantas, projektų lyderis Dainius Pulauskas ves mus lietuvių liaudies dainų keliu. Skirtingų regionų dainos originaliai  D.Pulausko aranžuotos Šv.Kristoforo kameriniam orkestrui (meno vadovas ir dirigentas Modestas Barkauskas) suskambės visiškai netikėtomis spalvomis. Kūriniuose įtraukti lietuvių liaudies instrumentai, tokie kaip ožragis, perkūni ragelis, Labanoro girios dūdmaišis, lumzdelis ir kt. puikaus džiazo muzikanto Valerijaus Ramoškos rankose įgaus netikėto atspalvio ir dar labiaus paryškins dainų dvasios gelmes.

                      Džiazo muzikos išraiškos priemonės sujungs autentišką liaudies dainų grožį, ypatingą Veronikos atlikimo manierą. Unikalus  Veronikos dainavimas ir balso tembras panardins į pirmapradę sakralinę erdvę ir originalios aranžuotės atskleis ir papildys šimtmečiais nugludintų dainų grožį. 

Atlikėjai:

Vilniaus ŠV. KRISTOFORO KAMERINIS ORKESTRAS,

Meno vadovas ir vyr. dirigentas MODESTAS BARKAUSKAS.

Veronika Povilionienė (balsas),

Dainius Pulauskas (klavišiniai),

Valerijus Ramoška (trimitas),

Vita Matulienė (balsas),

Jurga Česnienė (balsas). 

Programoje:

Dainiaus Pulausko kūriniai.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/kristoforo-orkestras-o-kai-saulute-tekejo-288941/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: