Vilniaus mokytojų namai
EN

Smuiko romantiškos muzikos vakarai


VMN Mažoji salė
Šeštadienis
Kovo 25 d.
17 val.

Dalyvauja:
Carlos Alvarez Romero-Giordiano (smuikas),
Žana Jankelevič-Arapova (fortepijonas).
Koncerte skambės: E. Grieg, C. Saent-Saens, P. I. Chaikovsky, Meksikos serenada „Kregždutė“ ir C. Alvarez Romero-Giordiano kūriniai.
Bilieto kaina: 10 eurų.
Bilietai bus platinami renginio vietoje. 

Su pagyrimo raštu baigė Magistranturą ir Daktaranturą Sankt-Peterburgo N. Rimskio-Korsakovo konservatorijoje pas Rusijos liaudies artistą Profesorių Vladimir Ovcharek

Dirbo smuiko specialybės dėstytoju Meksikos Nacionaliniame Universitete, taip pat ir Meksikos Nacionalinėje konservatorijoje. Kaip solistas griežė Sankt-Peterburgo D. Šostakoviciaus filharmonijoje, N. Rimskio-Korsakovo muziejuje, Glazunovo salėje, Akademinėje kapeloje, Maskvos konservatorijoje.

 Tarptautinės P. Čaikovskio konkurso laureatų asociacijos kvietimu atstovavo Meksiką tarptautiniame Iberoamerikos muzikos festivalyje Maskvoje.

 Peru atliko Šostakovičiaus koncertą Nr. 1, kuris šioje šalyje skambėjo pirmą kartą. Koncertavo JAV, Pietų Amerikoje, Rusijoje, Švedijoje Suomijoje, Lietuvoje, Baltarusijoje, Norvegijoje ir Meksikoje.

 Meksikoje laimėjo Nacionalinį smuikininkų konkursą.jo mokiniai ir studentai yra ir Meksikos Nacionalinio konkurso laureatai.

Vedė meistriškumo kursus smuikininkams Baltarusijos Muzikos Akademijoje, Meksikoje, Lietuvoje ir Pietų Amerikoje

Dabar gyvena Vilniuje, kur vykdo koncertinę ir pedagoginę veiklą.

Buvo vienas Vilniuje vykusio pirmo festivalio „Meksikos kultūros dienos Lietuvoje“ organizatorių ir dalyvių. Festivalio metu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru atliko pirmą kartą Šiaurės Europoje skambėjusio meksikiečių kompozitoriaus Manuel Ponce koncerto smuikui solo partiją.

Propaguoja lietuvišką muziką Lotynų Amerikoje. Kartu su 3 muzikuojančiais Lietuvos vaikais gastrolių Peru Respublikoje metu surengė 21 koncertą. Meksikoje vykusio tarptautinio festivalio “Jornadas Alfonsinas” metu savo programoje atliko ir Balio Dvariono kūrinį smuikui.

Pastaruoju metu koncertuose taip pat groja ir savo kūrinius smuikui – tokiu būdu grįžo prie buvimo tiek kompozitoriumi, tiek atlikėju.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: