Vilniaus mokytojų namai
EN

Martynas Kuliavas ir draugai koncerte „Netikėti prisilietimai'“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Balandžio 6 d.
19 val.

Arts Libera International tęsia unikalių koncertų pristatymą Lietuvos publikai. Šį kartą meno gerbėjai turės galimybę susipažinti su žymaus mūsų šalies gitaristo ir kompozitoriaus Martyno Kuliavo kūrybiniu polėkiu.  

Savo naujajam sumanymui „Netikėti prisilietimai“ („Undiscovered Sensations“) Martynas Kuliavas pasikvietė sutartinių giedotojų ansamblį „Ūtara“. Atsigręždamas į šį archajiškos polifonijos žanrą, šaknimis siekiantį proistorės glūdumas, gitaros meistras, dainų ir įvairių stilių muzikinių improvizacijų kūrėjas Martynas Kuliavas tarsi įžengia į svetimą erdvę, uždarą ir dar nepažintą Amžinojo moteriškumo žemę. Sutartinės giedojimas reiškia ne šiaip sau pasidainavimą, bet apeiginį veiksmą tikint, kad garsas ir tolyn sklindantis balsas turi magiškų galių. Sutartinė neturi aiškios pradžios ir pabaigos, nei ritmo, nei įprastos dinamikos, - ji taki ir monotoniška kaip upės srovė. Jos mįslė, intravertiškas judėjimas ir hipnotizuojantis stereo skambesys, subtiliai įpintas į Martyno Kuliavo kūrybą, žadina improvizacinio eksperimento arba erotiško „netikėto prisilietimo“ geismą.
Kartu su tarptautine muzikantų grupe: pianistu Aurelijum Ščiuka, boso gitaristu graiku  Evangelos Oikonomou ir būgnininku Mike Horne iš Pietų Afrikos Respublikos, gitaros meistras Martynas Kuliavas iš gilios užmaršties prikelia sutartinių instrumentinę tradiciją, kai vyrai, atitardami moterų giedojimui, pūsdavo ilgas dūdas ar ragus, skudučiuodavo ir kankliuodavo. Tik senąją tradiciją čia keiia šiuolaikiškoji – tai fusion, roko, bliuzo, džiazo ir džiazroko stilistika paremti Martyno Kuliavo netikėti muzikiniai prisilietimai.
Kviečiame visus profesionalaus meno gerbėjus nepraleisti progos ir apsilankyti koncertuose bei pasirūpinti bilietais iš anksto. Artėjant koncertams, bilietai brangs.

http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/martynas-kuliavas-ir-draugai-koncerte-netiketi-prisilietimai-vilniuje-208547/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: