Vilniaus mokytojų namai
EN

Nacionalinio mokinių konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija” laureatų apdovanojimo renginys


VMN Baltoji salė
Penktadienis
Balandžio 4 d.
16 val.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras jau nuo 1999 m. kasmet organizuoja konkursą „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“. Konkuro partneriai – LR Švietimo ir mokslo ministerija, Pilietinis gynybos centras prie KAM, Vilniaus mokytojų namai, Vilniaus lietuvių namai.

Konkurso tikslas – skatinti jaunimą ugdytis kūrybinius gebėjimus ir pilietiškumą, puoselėti tautinius jausmus ir istorinę atmintį; siekti, kad tirdami Lietuvos istoriją, darbų autoriai ją „atrastų“ per konkrečių asmenų – įvairių Lietuvos žmonių − likimus ir istorijas.

Mokiniai skatinami kurti įvairių meninės išraiškos formų darbus: rašinius, piešinius, dainas, filmus, instaliacijas ir kt., vadovaujantis autentiškais istorinių įvykių liudininkų pasakojimais ir kitais istoriniais šaltiniais.

Konkurse gali dalyvauti Lietuvos ir užsienio lietuviškų mokyklų 5-12 klasių mokiniai. Konkursas vyksta nuo lapkričio 1 d. iki vasario 16 d.

Konkursas baigiamas iškilmingu 2 dienų apdovanojimų renginiu Vilniuje balandžio mėn. Nugalėtojų laukia įvairios ekskursijos po Vilnių, apdovanojimo renginys Vilniaus mokytojų namuose.

Konkurso nugalėtojai gauna diplomus (mokiniams), padėkos raštus (mokytojams), organizatorių ir rėmėjų dovanas. Visiems konkurso dalyviams išsiunčiami padėkos raštai už dalyvavimą.

Po apdovanojimų geriausių darbų autoriai kviečiami vykti į Europarlamentą, o kiti konkurso dalyviai yra kviečiami į istorinę-pažintinę vasaros stovyklą.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: