Vilniaus mokytojų namai
EN

„Vilniusshyvanka“ – Vilnius puošiasi vyšyvanka

Інформацію українською мовою ви знайдете тут. Informaciją ukrainiečių kalba rasite čia.

Vilnius palaiko Ukrainą ir kviečia artimiau susipažinti su jos kultūra Ukrainos dienose „Vilniushyvanka“ gegužės 13-15 d. „Vyshyvanka“ – tai ukrainietiški tradiciniais raštais išsiuvinėti marškiniai, o siuvinėtų raštų spalvų gama lyg žydinčioje pievoje. 

Esame kartu – nuo karo bėgantys ir į Vilnių atvykę ukrainiečiai ir vilniečiai „Vilniushyvanka“ metu turės progą apsikeisti kultūra ir žiniomis apie tradicijas. Ukrainiečiai – apsilankyti simbolinėse Vilniaus vietose, pamatyti parodas muziejuose, sužinoti apie Lietuvos nepriklausomybės kelią. Vilniečiai ir miesto svečiai – išvysti ukrainiečių menininkų darbus, padainuoti tradicinių dainų, susipažinti su istorija, paklausyti pasakų ar sudalyvauti edukacinėse veiklose. 
Šeimoms su vaikais taip pat daugybė įdomių pažintinių veiklų, smagiai supažindinančių su kultūra: smagiausi filmai, specialūs spektakliai, žaidimai, pasivaikščiojimai po miestą, pažvelgiant į jį kitomis akimis. Vilnius kviečia dalyvauti visus – renginiai vyks lietuvių, ukrainiečių, anglų ir rusų kalbomis ir suvienys kaip įmanoma didesnę auditoriją. 

Visi renginiai: https://www.govilnius.lt/ukrainieciu-dienos

Vilniaus mokytojų namai jungiasi prie iniciatyvos „Vilniushyvanka“ ir kviečia visus apsilankyti sekmadienį gegužės 15 d. nuo 11 val. Vilniaus mokytojų namuose.

Ukrainiečių savaitgalio proga kviečiame visus norinčius užsukti į mokytojų vedamas atviras pamokas.

Pakviesime į tris užsiėmimus:
su nuostabia menininke  ir mokytoja Julia Stezenko rankdarbių būrelyje gaminsimės ukrainietišką suvenyrą,
jogos trenerė Olena Kravcova pakvies į nuotaikingą vaikų jogos pamoką, o tuos, kas nori patirti kur nenugalimos ukrainietiškos dvasios paslaptys pakviesime į ukrainietiškus pasidainavimus su muzikos ir vokalo mokytoja Nadežda Adamčiuk. Vėliau visi kartu tapysime gigantišką paveikslą „Su meile Ukrainai“ ir valgysime tikrą ukrainietišką „Kjievo tortą“.

11:00- 12:30 Vaikų joga (Mažoji salė, 219 auditorija)

11:00- 12:30 Rankdarbių būrelis (215 auditorija)

11:00- 12:30 Ukrainietiški pasidainavimai (218 auditorija)

12:30- 13:00 Didžiojo piešinio piešimas (Galerija „Koridorius", II a.)

13:00- 14:00 Arbatėlė ir Ukrainietiškas tortas (Galerija „Koridorius, II a.)

 

2022 m. gegužės 4 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: