Vilniaus mokytojų namai
EN

Mokytojų namai švenčia laisvę: žvakutė lange - padėka širdyje!

Sausio 13 - osios ryte ir Vilniaus mokytojų namų languose uždegsime atminimo žvakutes. Prieš trisdešimt metų žvakučių niekas nedegė, tą sausio rytą buvo tik nerimastingas laukimas ir nežinia. Puls ar nepuls, grįš ar negrįš? Ir kai kurie negrįžo. Bet tie negrįžusieji savo auka nutiesė mums Laisvės kelią. Kelią, kuriuo mes kaip tauta einame jau trisdešimt metų būdami dėkingi jiems, dar tokios netolimos praeities dydvyriams, kurie išsaugojo mums laisvę būti, gyventi ir kurti.

Aukščiausia padėkos nata suskambės patriotinis atminties koncertas ,,Laisvė širdyje“ Vilniaus mokytojų namų Baltojoje salėje sausio 13 d. 18 val. Koncerte dalyvaus Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos moksleivis Mantas Berulis (fortepijonas) - mokytoja Vaida Liucija Kirvelytė, Vilniaus politinių kalinių ir tremtinių choras „Laisvė“, Vilniaus mokytojų namų mišrus senjorų choras „Versmė“ -  vadovas Gintaras Skapas.

Koncerte skambės visiems gerai žinomos patriotinės dainos ir melodijos, kurios atlikėjų ir klausytojų širdis įkvėps plakti vieningu atminties ir vilties ritmu. 

Minėkime ir švęskime drauge Laisvės gynėjų dieną!

Laisvės gynėjų dienos programa: https://vilnius.lt/lt/2022/01/11/sausio-13-osios-laisves-gyneju-dienos-programa/

 

2022 m. sausio 11 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: