Vilniaus mokytojų namai
EN

Kovo 11-oji: auginkime, branginkime ir švęskime!

Visus Lietuvos žmones sveikiname su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena!

Jau daugiau nei tris dešimtmečius gyvename laisvoje šalyje ir kartais savo kasdienybėje pamirštame apie tai, priimame laisvę kaip duotybę. Kad mūsų Kovo 11-oji nėra tik šventinė diena kalendoriaus lapelyje geriausiai suvokiame tada, kai stebime kas vyksta kaimyninėse šalyse - matome kaip sunkiai laisvė iškovojama ir kaip lengvai ji prarandama.

Laisvę svarbu auginti kasdien kartu su jaunąja karta. Todėl šią šventinę dieną Vilniaus mokytojų namų FB puslapyje pakviesime susiburti  ir kūrybiškai įprasminti laisvės simbolius kartu su tais, kuriems priklauso rytojaus laisvė. Tai, ką vaikai pasigamina savo rankomis, pasitelkę savo fantaziją ir kūrybinę energiją, tampa jiems sava suprantama ir brangintina. 10 val. 30 min. kviesime jungtis prie meninės iniciatyvos „Išpieškime Lietuvą“ .

Kitoje mūsų šventinio sąmbūrio dalyje stojame šalia tų mūsų kaimynų, kuriems kova už laisvę nėra tolimas prisiminimas, o greičiau kasdienis išbandymas. 16 val. kviečiame pasiklausyti koncerto iš Kijevo nacionalinės filharmonijos. Koncertas „Džiazo ir folkloro sintezė“ skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui. Išskirtinėje programoje, vieningai ir jautriai, skamba lietuvių ir ukrainiečių archajiškos liaudies dainos. Duetas iš Lietuvos kartu su soliste iš Ukrainos sukūrė nepakartojamus ir įsimintinus pasirodymus, švenčiant laisvę ir draugystę tarp Lietuvos ir Ukrainos. Atlikėjai: VERONIKA POVILIONIENĖ (vokalas, Lietuva) ULIANA HORBAČEVSKA (vokalas, Ukraina) PETRAS VYŠNIAUSKAS (saksofonas, Lietuva).

Koncertą anonsuos ir savo pasakojimu, bei brangiomis laisvės kovų dainomis pasidalins folkloro dainininkė Veronika Povilionienė.

Susitikime popietėje, branginkime ir švęskime savo Laisvę!

Susitikime kovo 11-ąją Vilniaus moktojų namų Facbook paskyroje: https://www.facebook.com/VilniausMokytojuNamai

2021 m. kovo 10 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: